Venkovní rolety pro HS portál s překladem Heluz

Ahoj. Má někdo zkušenost (popř.foto) jak vypadá středová vodící lišta pro venkovní roletu do překladu Heluz. Plánujeme 3m HS portál a chceme roletu rozdělit na 1,5 a 1,5 metru, tak aby se každá část ovládala samostatně. Jelikož dle technického nákresu (viz foto) jsou vodící lišty odsazeny cca. 8cm od rámu okna, řešíme jak je uchycená středová vodící lišta. Jestli je uchycená nějak v prostoru nebo se tam dává nějaký profil navíc. Má někdo toto řešení? Moc děkuji za pomoc.
Odpovědět
Pokud to jde (nevím jaká je výška), nechte to bez dělení v jednom kuse. Pokud to budete chtít dělit, tak bude nutno lištu vypodložit, tj na pohled nic moc, 8 cm hranol na rám okna a pak teprve lištu, navíc pohledovou... jinak je to klasická kombilišta, vypadá jak normální jen je širší.
Odpovědět
Děkuji za odpověď. Výška toho portálu je 2,3 metru. Chtěli jsme to rozdělit spíše z praktického hlediska. Jelikož to křídlo, které se bude otevírat, tak tím budeme chodit na terasu. Tím pádem když budu chodit ven, tak může být jedno okno zatažené a druhé vytažené. Další věc co jsem koukal, tak ty lišty se dělají asi jen v RAL, a to na rámu okna v dekoru dřeva nebude vypadat vůbec hezky :(
Odpovědět
Profilova fotka
@mulca1984 my máme na fr.okně 3 samostatné žaluzie, právě z důvodu, který píšeš. Můžu ti ty vodící lišty "v prostoru" vyfotit. Nic strašného to pohledove není 😉 100% lepší než 1 žaluzie vcelku...
Odpovědět
@catt82 Vodící lišty na žaluzie a rolety jsou značně rozdílné, tak aby jste to zbytečně nefotila... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lopp já vím, že jsou jiné, ale z mého pohledu je to dost podobné ;-) Prostě si nedovedu představit vytahovat třeba v létě (kdy se často běhá ven) pořád celou roletu nahoru... Takhle je nahoře jen průchod a fix je zatažený - z mého pohledu je to daleko praktičtější - ať už se jedná o žaluzie nebo rolety ;-)
Odpovědět
@catt82 děkuji za foto. Ale jak koukám, tak na fotkách máš plechový box na rolety, který je potom přetažený zateplením a fasádou... u tohoto řešení je vodící lišta přímo na rámu okna - což je docela fajn a i středová lišta je přišroubovaná na rám okna. My ale máme překlady Heluz pro rolety a tam vychází vodící lišty odsazené od rámu cca. 8 cm (viz techn.nákres první příspěvek). A tu nastává ten problém se středovou lištou... a jak píše lopp, tak se tam bude muset asi dát nějaký nástavný profil...a to si nedokážu moc představit jak to bude vypadat. Nemá někdo fotku tohoto řešení?
Odpovědět
Profilova fotka
@mulca1984 my máme vodící lišty (samozřejmě u žaluzií) taky odsazené 8cm od rámu a žádný problém v tom nevidím... snad najdeš někoho, kdo to má u rolet a hodí ti sem fotku ;-) Já to beru hlavně z praktického hlediska, kdy jsem za ten stažený fix nesmírně ráda :-)
Odpovědět
tak jsem našel nějaké foto na netu. Nevypadá to tak zle. Jen nevím, zda ta konstrukce vodících lišt jde udělat i v dekoru oken (dřevo winchester) nebo jen v RAL... to budu muset vyřešit pak s dodavatelem.
Odpovědět
@mulca1984 A okna máte plast nebo dřevo?
Odpovědět
Profilova fotka
@mulca1984 no, takže to vypadá jako naše vodící lišty, pouze je to celé mohutnější :-D Máme je přesně takto odsazené od rámu... Jinak máme okna ořech a vodící lišty v barvě RAL žaluzií
Odpovědět
@lopp okna chceme okna v plastu - dekor winchestr a HS portál kvůli tepelným vlastnostem bude pravděpodobně v hliníku, ale stejný dekor jako okna.
Odpovědět
@mulca1984 Domluvte se s oknařema, udělají vám hranol hliníkový v dekoru oken a i vodící lišty lze potáhnout renolit folií, jen to bude něco stát. Nejelegantnější řešení, pokud to chcete dělit.
Odpovědět
Článek se načítá
díky moc za pomoc...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@catt82 Zdravím, kdo Vam delal preklady a zaluzie? dekuju moc :) hledame takovou sikovnou firmu i podobne reseni :)
Odpovědět
Profilova fotka
@petr889 ty fotky tady v diskuzi ale nejsou našeho domu :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?