Venkovní rolety v obýváko-kuchyni - máte někdo?

Váháme mezi pořízením venkovních žaluzií či rolet do místnosti obýváko-kuchyně. Místnost je orientovaná na jih a okna a balkonové dveře jsou také na jižní straně. Takže v létě je tu hrozné horko, jak sem praží slunce téměř celý den. Chtěli bychom tedy zamezit přehřívání této místnosti pomocí buď venkovních rolet či venkovních žaluzií. V této místnosti přes den hodně jsme (s dětmi), takže bychom tu nechtěli mít v případě že celý den praží slunko tmu (když by byly zatáhnuté rolety), jak to řešíte vy? Máte je třeba trochu povytažené - a pak se tam dá normálně přes den fungovat? Proto by asi byly vhodnější ty žaluzie, ale ty máme obavy že jsou takové "chatrnější" než ty rolety (např. při větru, náchylnější na zloděje :-) atd.), ty rolety nám naopak takové bytelnější. Ale chceme v té místnosti nějak příjemně fungovat a ne tam být jak v kobce, když budou ty rolety zatažené. Tak co dělat :-)? Díky za rady...
Odpovědět
My máme venkovní žaluzie na všech oknech a přes léto jsme je hodně používali, ať máme vevnitř příjemně. Za sebe bych rozhodně zvolila žaluzie, i když samozřejmě máte pravdu, že rolety jsou bytelnější. Ale přesně jak píšete - zatáhnete rolety a je jak v kobce, zatáhnou se žaluzie, trochu se oddělají, slunce se od nich odráží, nesvítí do domu, ale přitom vevnitř není tak hrozná tma.
Odpovědět
@xvitko13 Nemáme, ale budeme mít. Máme v obýváko-kuchyni 2 velká okna - na jih a na západ. Na obou budou předokenní rolety. Nakonec před variabilností vyhrál pocit bytelnosti. Budeme moci stáhnout jednu, nejdříve tu jižní a pak západní. Uvidíme.
Odpovědět
Máme rolety a v pohodě, i když se to dá jen na škvírky tak je světla poměrně dost a když se nechá odspodu 15 čísel vysunuto, tak jak světla habakuk.
Odpovědět
Máme rolety v celém domě. Obývák, jídelnu a hlavně ložnici na západ, takže v létě taky pořád slunce. Rolety jsme přes den používali hlavně v ložnici, aby se tam dalo spát. Rolety se dají spustit do mírného rozevření, kde jsou mezi lištami malé skvirky, kterými slunce prosvítá (ale tolik nehreje) takže se v místnosti dá fungovat. Pokud je elektrické ovládání rolet, tak se dají časově nastavit. Bydlíme na větrné hurce a s roletami vítr nic nedělá. Jen při velkých mrazech se prichytili k parapetu a nešly vytáhnout. Jsme navíc na samotě, takže já jsem za rolety ráda hlavně večer, když je chlap pryč - nikdo na mě nekouká a nejsem nervózní. Pro ženské ještě jedna výhoda. V zimě můžu mýt okna jen v tričku - rolety dám dolů, okno dokořán - umyji a nezmrznu.
Odpovědět

Odpovědět
Jinak v bytě jsme měli žaluzie a po zkušenostech s roletami bych žaluzie nechtěla.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?