Venkovní žaluzie barvy antracit nebo stříbrné?

Budeme mít okna zvenku antracitová, uvnitř bílá. Jakou barvu žaluzií vybrat? Antracitové barvy se bojím, aby nebyl interiér moc tmavý, když budou v létě stínit proti slunci. Máte prosím někdo zkušenost?
Odpovědět
Profilova fotka
Dali jsme stříbrné včetně parapetů, nám se to líbí!
Odpovědět
Z toho stejného důvodu jsem dal na antracitová okna eloxované žaluzie i já - aby tam nebyla tma...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
@kota01 můžete poslat nějaké foto? přemýšlíme o antracitových oknech, roletách stříbrných, ale nevíme co s parapetama... samozřejmě od rolet stříábrných ás odrazují že to je barva mimo :D
Odpovědět
@inter71 Fotku nemám, ale mám vnitřní rámy a parapety bílé, venkovní antracit a žaluzie k barvě fasády - úplně světle šedá, skoro do bíla. Vypadá to skvěle.
Odpovědět
@nikitini díky, nás dneska paní přemlouvala že je blbost si dávat okna antracitová a rolety stříbrné že to nebude hezké, tak já už nevím :D potřebovala bych námět - foto kdo to tak má.. :D
Odpovědět
třeba tady
Odpovědět
Profilova fotka
Vodítka určitě v barvě rámu okna, žaluzie klidně stříbrné...
Odpovědět
Profilova fotka
@inter71 Dala jsem ti foto na tvůj druhý dotaz. Jinak nám to zase bylo doporučeno, máme antracitová okna a když přijel roletář, tak řekl rovnou, že doporučuje kastlíky a lišty v antracitu, ale rolety stříbrné. Takže asi tak :-D Každý má jiný názor. Ze začátku to byl nezvyk, ale teď už je to úplně v pohodě a není to úplně mimo. Máme fasádu bílou s tím, že máme antracitový obklad mezi okny. Jinak v těch vedrech a hlavně na západní stranu jsme rádi, že nemáme antracitové rolety. To bychom se upekli úplně.
Odpovědět
@milkah82 super :)
Odpovědět
Profilova fotka
Mame antracitove rolety, bydlime 14 dni a lituji, ze jsem si neprosadila stribrne, aby lepe odrazely slunicko. Jsou uz dopoledne rozpalene, ze se na ne neda polozit ruka. Sousedi maji stribrne a vypadaji i hezky k antracitovym ramum.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@mikiliki ja tu potrebu nemam, ale mam dve malinke deti, ktere sahaji snad uplne na vsechno a museli jsme jim pak rucicky chladit ve studene vode. Na tom snad ale nezalezi - chtela jsem jen pomoct pri rozhodovani, ze se mi tim potvrdila myslenka, ze tmava barva pohlcuje teplo, svetla odrazi... Samozrejmne jsem jen rada, ze vy jste spokojen. Nazory jsou vzdy ruzne na vse.
Odpovědět
Článek se načítá
My máme žaluzie antracit vč. vodících lišta, stejně jak rámy oken a parapety. Fasáda domu je čistě bílá, bez žádných dalších barevných doplňků.. Také jsme přemýšleli na barvou žaluzií, zda-li nebudou lepší nějaké světlejší, ale nakonec zvítězila tmavá barva oproti asi možná praktičtější světlé barvě, která asi odráží teplo lépe. Prostě se nám ty tmavé líbily více ;) .Ale nemyslím si, že by to bylo až tak dramaticky poznat na vnitřní teplotě doma, zda-li jsou venkovní žaluzie antracit nebo stříbrné :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?