Venkovní žaluzie ISOTRA

Dobrý den všem, mám dotaz ohledně venkovní žaluzie na hliníkové terasové okno o velikosti 330cmx225cm. Nejlepší nabídku mám od pána, který dodává žaluzie Isotra. Máte někdo a jste spokojeni? Ještě by mě zajímalo, jak máte řešeno u takto velkého okna. My chceme dvě žaluzie, aby ta pevná část okna mohla být např v létě zatažená a ta druhá půla vytažená, aby se dalo procházet atd. Předem děkuji za jakékoliv názory, postřehy 😉
Odpovědět
Pokud se jedná o venkovní žaluzie, tak Isotra jezdí ve vodících lištách po stranách. Pokud to okno je vcelku, tak je podle mě neřešitelné mít dvě žaluzie na jednom okně.
Odpovědět
@lto007 Ale jde to. Lišta se umístí na sloupek okna oddělujícího pevnou a otevíravou část, viz foto. @oliviep Pokud tam budete mít terasu s pergolou, žaluzie bych tam nedával vůbec a řešil zastíněn v pergole - střechou, příp. pojízdným stíněním na pergole, viz foto.
Odpovědět
@lukold tak to mě tedy nenapadlo, ale kotvit tu lištu do rámu okna , ještě k tomu hliníkáče by jsem z principu nechtěl.
Odpovědět
@lto007 U venkovních rolet běžná věc, a to nejen bodově, ale celá vodící lišty je na rámu okna opřená celou plochou. Nicméně existují i hlíníková okna, příp. plast-hliníková - tam to nevadí?😉
Odpovědět
Dobrý den, určitě dejte žaluzie zvlášť. My máme HS portál 3,2 x 2,5m a taky tam máme 2 žaluzie. Vodící lišta je ukotvena v pevném rámu portálu (uprostřed), ničemu to nepřekáží. Nedávala bych žaluzii vcelku, má pak menší stabilitu a když víc fouká, tak víc chrastí, když jsou žaluzie zatažené. Myšlenka nedávat žaluzie tam, kde bude pergola je sice na jednu stranu fajn, co se financí týče, ale tím to asi končí. Pokud nemáte a neplánujete závěsy, tak asi nebudete chtít, abyste byli večer jak ve výloze. Pokud tedy nemáte dům někde na samotě. Jinak žaluzie isotra máme, typ Z90, jsme zatím spokojeni,bydlíme asi půl roku. Žaluzie typu C vůbec neberte, to jsou chrastítka a cenový rozdíl oproti Z tam už moc není.
Odpovědět
@lto007 máme kotveno do hliníkového rámu HS portálu (celý portál je hliníkový). Taky jsme z toho nebyli nadšeni, ale izolaci rámu to neporuší, zas tak dlouhé ty šroubky nejsou.
Odpovědět
@annysek11 Moment, bavíme se o žaluziích exteriérových, jejichž primární funkce je zabránit přehřívání objektu, což řeší i např. pergola se střechou, velký přesah střechy domu atd. Úvaha o výloze je v tomto případě vedlejší, neboť se dá kdykoliv dořešit několika způsoby z vnitřní části za zlomek ceny žaluzií exteriérových.
Odpovědět
@lukoid OK, s tím souhlasím. My jsme dávali žaluzie všude nejen kvůli stínění a jsme za to rádi. Třeba my nechceme ani závěsy ani různé rolety uvnitř, budou jen záclony, každému se líbí něco jiného. Tak jen říkám svůj pohled na věc 😉
Odpovědět
@anysek11 pravda, čím méně lapačů prachu v interiéru, tím lépe 🙂, taky nemáme dokonce ani záclony ne. @lukold osobně bych nechtěl kotvit do žádného rámu, i když mi někdo bude tvrdit, že to nevadí. Řešil bych to asi dopředu s projektem, a buď zmenšil okno, nebo vybral dodavatele který umí okno se žaluziemi (ať už uvnitř rámu, nebo venkovní) a projel s ním různé varianty řešení.
Odpovědět
@lto007 K žaluziím uvnitř - k nim nám bylo před pár lety řečeno, že pak prý nejde mezi skla, kde budou žaluzie, dát izolační plyn jako je třeba argon. Ale určitě se na to všechno zeptejte.
Odpovědět
@annysek11 tak to záleží kde jste poptávala okna, Internorm třeba má KV 440, mám dvě ve vikýřích, protože se k nim blbě dostává, tak jsem nedával venkovní žaluzie, a super. řešeno je to čtvrtým sklem, takže mezi trojsklem a čtvrtým sklem je žaluzie, dokonce přístupná po otevření čtvrtého skla. Cena však raketa.
Odpovědět
@oliviep Odkud jste? Jinak, jsem taky pro rozdělení na 2 části, taky to tak máme a je to k nezaplacení. Jinak, my třeba žádné záclony apod. vevnitř nechtěli, protože by to na velkém okně nevypadalo moc pěkně, tak žaluzie plní nejen funkci, že se domek v létě nepřehřívá, tak intimčo 🙂
Odpovědět
Článek se načítá
@lto007 V momentě, kdy je přerušen tepelný most, což tím plastem nakonec je, je kotvení do rámu ok. Hlavně to kotvení není žádná zběsilost, která naruší komplet rám. Jinak Internorm je pro běžná trojskla obecně cenový nesmysl. Ty specialitky asi umí, otázkou je, jestli to za tu útratu skutečně stojí a neexistuje alternativa, která splní stejný účel. @annysek11 Jakékoliv stínění uvnitř či mezi skly nemá takovou účinnost proti přehřívání interiéru jako stínění z exteriéru. Prostě jakmile se ohřeje sklo (a součásti kolem), žádné další stínění ohřevu vzduchu nezabrání.
Odpovědět
@annysek11 moc děkuji za doporučení. Závěs uvnitř neplanuji a neplanuji ani pergolu 😉 Určitě chceme venkovní žaluzie, z venku nás sice nemá kdo pozorovat, ale jde mi i o slunce a přece jen v noci je lepší pocit, když si může zatáhnout.
Odpovědět
@oliviep Nemáte vůbec zač. Vzhledem k absenci pergoly jsou venkovní žaluzie podle mě nejlepší volba z hlediska stínění. A o dobrém pocitu v noci mi ani nemluvte 🙂 když jsme se nastěhovali do domu, ještě neměl žaluzie. Krom pocitu být jak ve vitríně jsme měli takový pocit nezabezpečenosti, zvláště když máme dole fr.okna a portál a jen prozatímní pletivový plot 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?