Venkovní žaluzie, jakým způsobem je máte montované?

Poraďte, jakým způsobem máte namontované venkovní žaluzie (do překladu, spec. kaslíku nad oknem, jinak........) Otevíráte je na kliku nebo máte el. pohon (co je lepší), máte je s postranní vodící lištou nebo bez? Jaká omezení má používání venk. žaluzií (vítr, zima......). Chci je jako jediné zastínění na spaní, tak nevím jestli by kvůli větru nebo mrazu stejně nemuseli být otevřené nebo vytažené. Doporučte výrobce, se kterým jste spokojeni. Díky
Odpovědět
1
2
Poraďte, už se blížíme k druhému patru a potřebujeme poradit :-)
Odpovědět
ahoj, jukni na :http://www.hella.info/cz/jalousien.html - tam Ti jiste poradi. Kdyz uz venkovni zaluzie tak na el.pohon, jinak uz se moc ani nevyrabi.
Odpovědět
Profilova fotka
@vaveva my budeme mít žaluzie od firmy hella, jak doporučuje @kamaradicek. Co se týká ovládání, tak určitě na el. pohon. Jinak vítr je celkem problém...kvůli hrozícímu poškození je lepší je v takové situaci vytáhnout. Existuje i čidlo, které reaguje na nepřízně počasí a samo to vyjede. To jediné vidím jako "nevýhodu", pokud mají být žaluzie jediným zastíněním oken, což je i náš případ.
Odpovědět
Profilova fotka
@alodi Tak ted jsi mne zaskocila. S tim vetrem. My mame take planovane venkovni zaluzie na el. ovladani, ale do prizemi pres francouzska okna. To abych se zacala pomalu bat, jak to bude fungovat. Jeste jsem o tom nic moc nezjistovala, ale ujistovali nas, ze nebudou problemy. Tak uvidime.
Odpovědět
Profilova fotka
@evelynka25 však my to taky už hrozně dlouho řešíme, protože je to velká investice a prodejce ti toto hned nepřizná, že.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Ahoj chtěla jsem se zeptat,jestli nemáte někdo zkušenosti s venkovními žaluziemi ve tvaru Z.Dík :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Jak je to prosim s tim vetrem? Chceme je i zamykatelny a dost nam tam fouka cely den.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Tady nikdo neradí? taky by mě zajímal ten vítr... a ještě - venkovní rolety slouží i jako bezpečnostní prvek, jak je to u žaluzií?
Odpovědět
@evita_ij žaluzie se dají normálně rukou nadzvednout, na rozdíl od rolet... velký vítr žaluziím vadí, proto na ně doporučují ty čidla, že se při větru samy zvednou. líbí se mi víc žaluzie, ale asi dáme rolety.
Odpovědět
Profilova fotka
my je mame a s vetrem je to v pohode. za rok jsme je museli vytahovat cca 3x kdyz byla opravdu bourka se silnym vetrem. jinak je nechavame stazene. co se tyka zastineni, tak samozrejme nestini jako rolety, ve dne svetlo trochu pronika, ale v loznici mame tohle jedine a staci nam to , zalezi jak je kdo zvykly mame klimatex na el pohon a jsme spokojeni bezpecnostni prvek to neni
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě nebydlíme, ale budeme mít venkovní rolety do překladu, vodicí lišty (rolety jsou i bezpečnostní prvek) a elektrický pohon. Zkušenosti teprve sdělím ;-)
Odpovědět
My máme venkovní rolety už asi dvacet let - zabudované před okna ve starém domě. Sice je máme jen na ruční ovládání (zatahují a vytahují se uvnitř pomocí šňůry, je to sice dost těžké, ale nic, co by se nedalo zvládnout). Jsme s nimi naprosto spokojeni. Dají se zavřít částečně nebo úplně - to do dvou poloh, kdy při první zůstanou otevřené takové řady dírek na větrání nebo do druhé polohy, kdy se i tyto dírky zavřou a v místnosti je naprostá tma. S větrem a další nepřízní počasí nikdy žádné problémy nebyly, naopak právě takto úplně okna zavíráme, když je vichřice, průtrž mračen apod. a nebo když je velký mráz, protože docela zabraňují i pronikání chladu. V parném létě je přes den zavíráme zase proto, aby se dům tolik nevyhřál.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Děkuji moc. Líbí se mi ty venkovní žaluzie, hlavně na těch obřích oknech, ale asi půjdeme spíš vstříc bezpečnosti a dáme rolety... ještě se poradím s mužem. Díky moc. Škoda,že ty stažené venk.žaluzie taky nefungují jako bezpečnost.prvek, že nejsou prostě zamčené... :-( Jsou spíš jen na okrasu v tom případě. plus tlumení slunce.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám zkušenosti s venkovními roletami v novostavbě, brání vstupu chladu i horka do domu. Dokonce i když bylo venku -7'C jsem se staženými roletami myla okna a doma bylo teplo. Víc se mi líbí žaluzie, jen mám strach z toho větru. Pořizovací cena je téměř stejná.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
@alodi ahoj, chtěla bych se zeptat, zda jste nakonec pro venkovní žaluzie zvolili Hellu nebo někoho jiného? A jaké jsoupoznatky z fungování, dobré rady? :) děkuji...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
@tanaz ahoj, chci se zeptat, zda ty rolety taky zabraňují pronikání hluku do domu? máš s tím zkušenost? děkuji
Odpovědět
@marketd Určitě zabraňují, zvuk je takový tlumenější a méně zřetelný.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Dotaz pro odborníky a majitele venk. žaluzií: Kde - resp jak vysoko nad parapetem Vám žaluzie končí?
Odpovědět
@ivcicka ahoj, my je ještě nemáme, ale budeme je mít od Helli. Domluva je s nimi (aspoň zatím) dobrá. S tím větrem nás pán ujisťuje, že by musel být opravdu velký vítr, aby se bylo nutné žaluzie vytáhnout. Ale asi, když je bouřka, tak je dobré je vytáhnout. Čidlo na vítr nám ani moc nedoporučuje, protože když to čidlo bude na baráku a foukat bude z rovna z druhé strany, než je umístěno, tak to bude zkreslené.
Odpovědět
@fotrtom nám končí kousek nad parapetem a jakmile se zavřou (nakloní), tak jsou přesně s parapetem.
Odpovědět
@kekita dík...u nás opět špatně...viz foto
Odpovědět
@u1230 Z vlastní zkušenosti - vítr u nás ti venkovní žaluzie pravděpodobně nezničí (pokud nepřijde nějaký hurikán), víc mě štve i třeba obyčejné pofukování které s jednotlivými lamelami lomcuje. V noci se u toho nedá spát a z tohoto důvodu jsme si museli nechat nainstalovat i vnitřní. Ale třeba v létě přes den jsou k nezaplacení a teplotní rozdíl mezi zatáhnutými vnitřními i venkovními je třeba i 10-13 stupňů (máme obří okno v pokoji).
Odpovědět
@fotrtom to máte asi fakt špatně - zítra za světla ti můžu vyfotit, jak to máme my - s těma venkovníma mě překvapilo, jaká je v pokoji tma přes den, oproti vnitřním žaluziím.
Odpovědět
@fotrtom Zdravím, nechtěl jsem do vás rýpat u té první fotky, ale chtěl jsem napsat, že to dopadne přesně tak jako na fotce číslo 2(v tu dobu tu nebyla), tohle vám musel vymyslet nějakej expert... Špatně to není, jen je to na fasádě, někdo asi u něčeho nepřemýšlel...
Odpovědět
@lopp přesně - my to máme uchycené z boku okna - ale myslela jsem si, že tak se to dělá vždy...
Odpovědět
@kekita Vždy ne, je spoustu variant uchycení, tady bych to tipoval na to, že někdo přemýšlel, aby mu to nesebralo světlost okna, tak to dal na fasádu... A hle, pak je tam světe div se, vidět z boku.
Odpovědět
Profilova fotka
@fotrtom končí kousek nad parapetem a to tak, že když se žaluzie zavřou jsou de facto na parapetu (aby pod nimi neprosvítalo světlo). U vás se mi to zdá v pořádku (pokud tedy foto neklame), ale problém je v těch vodících lištách, které jsou místo ve špaletách až na fasádě a tak ty žaluzie logicky nemůžou plnit stínící funkci :-(
Odpovědět
Já bych chtěla venkovní žaluzie s automatickým ovládáním,od jaké firmy jste si je nechali dělat?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?