Venkovní žaluzie - výměna

Ahoj, chtela bych na oknech venkovni zaluzie, ale manzel ted prisel s tim, ze mu nekdo rikal, ze se po 15 letech budou muset vymenit, takze by musel rozsekat celou fasadu a zaluzie mi zatrhl. Uz jste nekdo ty zaluzie menil? Je to pravda, ze maji zivotnost 10-15 let? Diky
Odpovědět
Každá věc má svou životnost. Akorát nechápu, proč by musel rozsekat celou fasádu :-D
Odpovědět
@davex pry kdyz budou ty zaluzky schovane v te fasade, jak nejsou videt ty kasliky, ja nevim, moc tomu nerozumim :-D
Odpovědět
schránka na žaluzie je zespoda otevřená, jak jinak by žaluzie sjížděla ? , tudíž není co bourat, a po stranách jsou vodící lišty, které jsou natvrdo v omítce (fasádě). Takže při případné výměně stačí demontovat ze schránky žaluzii a vyměnit.
Odpovědět
@lto007 ok diky, zdalo se mi to nejake divne, manzel porad hleda argumenty, proc nemit venkovni zaluzie :-)
Odpovědět
@mandy26 Ty kaslíky tam jsou ještě před montáží žaluzií. Není důvod, aby tam nebyly i po demontáži. https://www.youtube.com/watch?v=OK5q7... https://www.youtube.com/watch?v=755SX...
Odpovědět
@kofejn .. to je předsazená montáž , tj. s následným zateplením polyšem, já jen aby tazatelka nenabyla dojmu, že to je jediný způsob montáže žaluzií.
Odpovědět
@lto007 Dobrá připomínka.
Odpovědět
@lto007 já bych právě chtěla ty zálužky schovat do omítky, aby nebyly vidět ty kasliky, tak mě zajímá, jak se to pak mění..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@kofejn Prosím nemáte zkušenosti s ovladačem na venkovní želuzie, vnučka zablokla 1okno a nejde otevřít, mám i knížečku, ale nerozumím.
Odpovědět
@vendyvan S tím Vám bohužel nepomůžu, my zatím žaluzie nemáme.
Odpovědět
@kofejn děkuji za reakci, jsem z toho neštastná
Odpovědět
@mandy26 Vymena nebude urcite problem. My tam meli ty kasliky pul roku, fasada hotova. Nebyl predem cas na reseni zaluzii a firma ani nemela volne terminy. A pak po pul roce prijela firma a zaluzky tam nacpala. :) Fasada netknuta. Kdyz sly dovnitr, pujdou i ven. :) A fakt doporucuji. Ted bylo venku par dni pres 30 stupnu a kdyz prijdu odpoledne domu, mame tu krasny chladek.
Odpovědět
Článek se načítá
@vendyvan Napiste na firmu co vam to dodavala. Urcite poradi.
Odpovědět
Volala jsem a mluvila s technikem, měla jsem zaslat typ a to jsem udělala, ale žádná odezva ani po dvou měsících. :-|
Odpovědět
@vendyvan Pravdepodobne prenastavila koncove polohy. Mrknite do navodu...
Odpovědět
@houzkova Také máme venkovní žaluzie. Ale bojím se je přes den zaklapnout úplně. Máme doma poměrně dost kytek a bojím se, že by jim přes celý den světlo chybělo, tak žaluzie sklopím tak napůl.. Jinak i tak je uvnitř mnohem příjemněji a znatelný chládek. Jen si myslím, že zaklapnout je úplně, tak by to mohlo být s teplotou uvnitř ještě lepší :)
Odpovědět
@deto_oesya no právě nerozumím, na obladači je to anglicky vyfotila jsem označené okno s názvem, ovladač je nastaven již cca 10let a nic se nepředělávalo, podívám zda tam něco o koncových polohách. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vendyvan mne pomohlo zvonka manuálne stiahnuť žalúziu, ked sa náhodou zasekla, pritom niekto zvnútra dáva ovládačom pokyn na zatvorenie
Odpovědět
@topvideo1 To jsem zkoušela, ale natvrdo to nejde, i když ty co chodí tak do poloviny vytáhnu, když jsou zavřené.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?