Vetracie klapky/štrbiny - ano/nie?

Ahoj, zvazujem do novostavby dat aspon na 2 okna v dome vetracie klapky, napr. Bristec. Aky mate na ne nazor? Predajca okien ma od nich zasadne odradza, vraj to uplne znehodnoti izolacne vlastnosti okna (budu 3-skla). Ja ale napriek tomu nedokazem odolat pokuseniu - vyriesi to mikroventilaciu v dobe dlhodobej nepritomnosti (vlhkost, pliesne,...), (nudzovy) privod vzduchu pri obcasnom pouziti krbu a podobne. Nedaval by som to do celeho domu, len do kuchyne a jednej izby na naprotivnej strane domu. Rekuperacia ani ziadna vzduchotechnika v dome nebude a ani ju neplanujem, takze to berem skutocne len ako drobny prispevok cerstvejsiemu vzduchu. Diky za nazor.
Odpovědět
Profilova fotka
My Bristec mame. Zatim ale nebydlime a ja o tom moc nevim :-) Rada ale v pripade zajmu vyzpovidam manzela :-) Nas oknar se na to taky moc netvaril, projektanti zase naopak. @dusanmsk
Odpovědět
Diky, kazda informacia dobra. Obchodnik od okien ma s tym vcelku drsne vysmial v style "pokial chcete vyhodit 1000 Kc a zhorsit vlastnosti okna, kludne si to tam dajte". Mna by pri tom zaujimalo len jedine - o kolko zvysi tepelne straty okna v plne zatvorenom stave.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?