Videotelefon

Dobrý den, mohl by mi, prosím, někdo doporučit nějaký videotelefon? Zatím pokukuji po Emos a Vario. Téměř se v tom neorientuji, jen vím, že budeme potřebovat otevírat branku a vidět kdo jde. Když bude snímat obraz i za tmy a půjde propojit s mobilem, bude to plus. Jaké funkce jsou případně ještě fajn? Děkuji moc.
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodně Hikvision. Můžu kdyžtak poslat jak vypadají. Emoc ne, je to Čína a za ty peníze nic moc. Hikvision má noční vidění, focení a ukládání fotek když by se náhodou někde někdo divný ochomítala, dá se napojit pak i na kamery atd. Emos jsme také chtěli. Ale nakonec nám byl vymluven.
Odpovědět
@marta_kovar ale ta tvoje značka se taky vyrábí v číně - tímhle argumentovat je trochu mimo... Navíc nemůžeš srovnávat věc, kterou koupíš za 3000,- (emos) a za 10 000,- (hikvision). Ale pokud se podíváš na parametry, tak ty tam teda moc rozdílné nejsou za tu cenu...
Odpovědět
@marta_kovar ok, dekuji, mrknu na to, i kdyz to asi bude mimo nas rozpocet. Chteli jsme neco kolem 5-6 tisic.
Odpovědět
@marushkap strašně záleží, kolik do toho chceš investovat a jaké máš podmínky k instalaci (vzdálenost, možnost napájení, dosah wifi, pevného připojení,...). Emos je ve videotelefonech na dobré pozici poměr cena-výkon. Za mě je dobré ukládání fotografie po zazvonění (ale není to nutnost). Propojení s mobilem je super, ale na druhou stranu musíš počítat s tím, že ti poběží na pozadí cizí aplikace - někomu to může vadit. Ale osobně si myslím, že to není až tak potřeba, že obyčejný videotelefon poslouží podobně za úplně jinou cenu.
Odpovědět
Profilova fotka
@kekita Ano, vyrábí. Ale ono je taky materiál a materiál. Ale hádat se nebudu. Myslím si, že lidi co s tím pracují, tak sami nejlépe vědí. A to byl elektrikář, co nemontuje ani jedno a řekl nám, že EMOS se po 2 letech může vzít a vyhodit protože ta venkovní jednotka to většinou delší dobu venku nesnese. Za mě je i výhoda, že lze zrovna namontovat i kamery od jedné firmy. Emos (jeden z dražších) má IP 44( se stříškou) a HIK v stejné cenové relaci IP 65(bez stříšky) Emos ve tmě obličej do 1.5 m a HIK 3 metry. HIK má zrovna v sobě i čtěcku na karty či čipy. Rozdíl ceny je 1000 Kč. Nemyslím si, že jsou parametry stejné. Ale dobře.
Odpovědět
@kekita diky moc. Rozpocet mame tak 5-6 tisic a ve sloupku u vratek je snad vsechno pripravene k instalaci, respektive jsme o tom elektrikari rikali. Jak silny bude signal wi-fi zatim netusim, ale branku mame asi 5 metru od baraku, tak snad se tam neco chyti.
Odpovědět
Profilova fotka
Emos je opravdu šmejd,i když přímo s videotelefony zkušenosti nemám.Pracuji v Přerově,kde má Emos sídlo a pár známých tam pracuje.Já tam přes ně koupil za levno pár led světel a přestaly fungovat do půl roku.Navíc ty samé koupíte z Číny za 1/3 cenu,oni si jen natisknou logo.
Odpovědět
@marta_kovar tak schválně kamerové jednotky: EMOS EM-10AHD 1890,- (na emosu, v jiném obchodě 1680,- ) Hikvision DS-KV6113-PE1 3340,- - parametry jsou u obou úplně totožné, jediný rozdíl je v IP (ale x4 proti x5 je stříkající voda a tryskající - pro zvonek navíc ve 12-ti voltech naprosto nepodstatné). Hikvision má přísvit 3m místo 1,5 , ale naopak má menší úhel 129°, emos má 160° - takže se to plus mínus vyrovnává. Oba dva mají rozlišení full hd. Oba dva mají RFID čtečku - emos má navíc v balení 5 čipů. A za úplně stejné dvě věci dáš 2x tolik..... A ne, opravdu se kamerová jednotka nerozpadne za dva roky - máme ji nainstalovanou 5 let (dávali jsme dočasně tu nejlevnější, než "dostavíme") a je pořád stejná. V budoucnu budeme měnit za jednotku se vzdáleným přístupem.
Odpovědět
@oskar83 super, že to z číny koupíš za 1/3, ale jaksi jsi tam zapomněl připočítat clo+dph + všechny zkoušky, kterým musí elektronické zařízení projít a certifikáty. Plus reklamaci - předpokládám, že když ti to světlo odešlo, tak ti vrátili peníze, ne? To ti z číny asi těžko vrátí a těžko budeš reklamovat...
Odpovědět
Profilova fotka
@kekita Přesně tak v dnešní době si myslím že se platí pouze za značku, teď sem sehnal videozvonek emos EM101-wifi h2014 takže s možností připojení kdekoliv ve světě přes wi-fi síť v domě, samozřejmě na bazaru nový ne použitý za 2700 i s poštou nový stojí cca 4800 takže úspora pro nás docela slušná, samozřejmě vše funkční. Sice bez záruky ale to my nějak nevadí. Takže jakože zvonek si myslím že tohle je dostačující.
Odpovědět
Taky se poohlížím po HikVision ale drátové variantě . Wifi jsou taky https://www.czc.cz/hikvision-ds-kis60... ale aby jste se vešli do rozpočtu, tak by jste museli objednat tu samou značku přímo z číny https://www.aliexpress.com/wholesale?... Bral jsem už tak kamery stejné značky a jsou originál, vše jede i FW jde aktualizovat.
Odpovědět
@wacko Dekuji za tip. Mame draty pripravene, takze si taky rikam, ze mozna pujdeme do teto varianty. Ja se v tom musim jeste zorientovat. Asi se blbe zeptam, ale na co je ta krabicka, jak je v baleni, jak vypada jako router?
Odpovědět
Článek se načítá
Mame Emos a kvalita asi fakt nebude nic moc.Po roce odešel mikrofon ve venkovní jednotce,sice reklamace proběhla bez problému ale moc mně to teda nepotěšilo.
Odpovědět
@marushkap Drátovou variantu zvažuji tuto, ta vyžaduje 8-mi žílový lan kabel a je pro zapuštěnou montáž (např do nerezové schránky) https://www.czc.cz/hikvision-ds-kd800... Dělá se taky varianta pro dvou žilový kabel, popř povrchovou montáž. A měla by se zvlášť dokoupit ještě vnitřní LCD jednotka pokud se nechcete spoléhat jen na apku v telefonu (aby jste slyšeli zvonek i bez telefonu). V tom dřívějším CZC odkazu krabičku nevidím, v balení je kamera, vnitřní LCD a dva napájecí adaptéry.
Odpovědět
@wacko diky, to vypada fakt bytelne. Krabicku jsem videla na tom Aliexpresu, kde je to v sade s monitorem. Ten budeme chtit urcite.
Odpovědět
@marushkap Jo krabičku už vidím, přidávají to tam jen nekteří prodejci. To je switch který přes lan kabel dokáže poslat i napájení pro tu venkovní (i vnitřní jednotku), pak se nemusí zapojovat samostatné napájecí adaptéry a vše jde jen jedním kabelem. Je to tak lepší ale zase to stojí o trochu více $$. Ono je to defakto i nutnost pokud u branky nemáte extra kabel jen pro napájení.
Odpovědět
@marushkap Ještě tedy dodám, že ten Wifi model podporuje i kabelové připojení, tím že je vnitřní jednotka v balení, to vychází celkem výhodně.
Odpovědět
@wacko Bezva, tak mame asi vybrano 😉 Moc dekuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?