Vnitřní barva oken - bílá vs. barevná

chci se zeptat, zda máte barevné okna i zevnitř nebo je máte uvnitř bílé? Jaké máte názory na barevné okna zevnitř, myslíte že je to lepší než bílé a proč?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Máme okna barevná i zevnitř a jsem s tím spokojená. Když jsme je vybírali, tak nás ani nenapadlo zvolit jinou barvu venkovní a jinou vnitřní. Mně se to stejně nelíbí. Ale každý má jiný vkus a názor a tak se Ti sem určitě ozvou i ti, co dvojbarevnost mají a jsou s ní spokojeni :-)
Odpovědět
@petcep V prvním domě kde jsem bydlela byly okna zvenku v barvě ořech a zevnitř bílé. Docela mně štvalo že ta bílá byla vevnitř furt ušmudlaná (podotýkám že jsme neměli záclony). V novém domečku mám okna v dekoru dřeva (sienna rosso) a vypadá to moc hezky - viz foto v albu. Je to opravdu o vkusu každého. Pokud máte vevnitř dekor dřeva musíte počítat že jeden dekor dřeva už v interiéru je a měl by se i doladit nábytek a podlaha, případně dveře ať těch dřevěných dekorů není moc a netřískají se. V tom jsou bílé rámy oken ve výhodě můžete k nim dát cokoliv. Když se to ale podaří vypadá to moc krásně.
Odpovědět
@evelynka25 Včera jsem mluvila s obchodním zástupcem jedné firmy na okna a ten mi tvrdil, že více se kupují okna s bílou barvou vevnitř. Prý proto, že s bílou barvou se pak lépe doladí interiér místnosti. Tak fakt nevím, je fakt že za barevný vnitřek se doplácí, ale zas ta bílá barva mi přijde vevnitř chladná. No jsem zvědavá jaké budou další názory.....
Odpovědět
Profilova fotka
my máme i vevnitř barvu sienna roso-takový tmavší hnědá....střešní máme vevnitř bílé a na údržbu jsou lepší ta v dekoru dřeva. Co se ale týká jakoby prosvětlení místnosti, tak myslím, že bílé ji dělají světlejší.....doma u našich byly v dekoru zlatý dub a moc se mně to vždycky líbilo...působí to jako "kus nábytku"...
Odpovědět
@kkaccullka Tak přesně tyto argumenty se mi honí hlavou. Barva dřeva vevnitř se mi líbí kvůli tomu, že je ta místnost pak útulnější a jak píšeš, bílá okna jsou pořád ušmudlaná (taky nechci dávat záclony). No ale na druhou stranu mně obchodní zástupci firem na okna odrazují od barevnosti kvůli doladění interiéru. Prý kvůli tomu je větší zájem o bílá okna zevnitř. Ale říkám si, jestli to taky není kvůli tomu, že barevná vyjdou dráž....
Odpovědět
@evisek213 Děkuji za odpověď. Taky mi barevná okna připadají jako kus nábytku. Když jsou bílá okna v místnosti, tak to na mně působí strašně chladně. To čeho se bojím je, doladit interiér. Ale opravdu barevná okna působí útulněji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep tak my jsme zvolili jen tmavší int.dveře a zbytek si ladím podle sebe..jde k tomu i světlé dřevo i tmavé....
Odpovědět
@evisek213 Docela se mi líbí dřevo třešeň, takže bych to snad pak i doladila int. dveřmi. Zas nechci aby to bylo moc tmavé, no to je dilema
Odpovědět
@petcep no jasně že vyjdou dráž, ale je to přece napořád. Pokud nechcete záclony jděte do barevných je to fakt útulnější. A já jsem si vyprosila vzorek barevné folie a podle něj doladila dveře a i kuchyňskou linku a vypadá to moc hezky. Mělo by se dodržet pravidlo max.dvou dřevěných dekorů v místnosti. K té mojí barvě se hodí tmavý dub a ořech ( a takový nábytek jsem plánovala) a pak mám světloulinkou břízu (Knihovnu z IKEI), ta je kontrast, to je úplně v pohodě a bude v pracovně. Ten tmavý dub máme i na vnitřních parapetech a je to skoro stejná barva jako ta sienna rosso co je na rámech.
Odpovědět
@kkaccullka A co říkáš na třešeň?
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep Tohle jsem tu taky řešila, nakonec jsem vybrala oboustranný zlatý dub, už kvůli tomu, že jsem měla strach že právě ta vnitřní bílá bude často "ušmudlaná", či časem zežloutne.
Odpovědět
@zamilovanadonej A se zlatým dubem se ti dobře daří doladit interiér? Vnitřní dveře máš asi tmavší než zlatý dub, že? Taky uvažuju nad zlatým dubem, ale taky se mi hodně líbí třešeň (ale právě nevím, co bude nejlepší na doladění interiéru)
Odpovědět
Článek se načítá
@petcep Jak už bylo řečený výše - záleží, jak pojmeš interiér. Pokud máš bíle vymalováno a záclony, je podle mě naprosto zbytečný platit za barevný rámy oken dovnitř (tak to máme u nás - zvenku zlatý dub, vevnitř bílá). Pokud ale okna budou vidět a podaří se ti jejich odstín sladit se zbytkem zařízení a podlahama (a nevadí ti investice navíc), pak směle do toho.
Odpovědět
@soleilll Myslíš, že hnědé okna a záclonky nejdou k sobě? Původně jsem si říkala, že budou bílé okna a záclonky, ale mám tam ještě francouzké okno a nevím jestli se tam taky dává nějaká záclonka či závěs. Nebo máte francouzská okna jen tak bez ničeho? Asi bych si nejdříve měla ujasnit všechno tohle kolem
Odpovědět
Profilova fotka
No z obou stran je barva stejná, by to vypadalo trošku divně, kdyby z jedné strany byla taková a z druhé jiná:D z obou je ralka hnědá
Odpovědět
@kucinkaa právě hodně se dává bílá zevnitř
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep Já ještě interiér zdaleka neladím, ale i dveře budou mořeny do barvy zlatý dub, tak si nemyslím že by se to nějak tlouklo. Taky mi vadí, že na bílém plastu je prostě hned vidět že je to plast :-|
Odpovědět
@petcep Já jsem záclonovej typ, takže máme záclony všude. Fr. okno je v ložnici a když nechci, aby bylo vidět dovnitř, mám záclony až na zem. To samé velké okno v obýváku, takže rám okna vůbec nevnímám a naprosto se za záclonou ztratí. Pokud ale chceš jen vitrážky (pochybuju, že na všechny okna), budou rámy vidět. Pokud chceš i závěsy, rámy vidět nebudou. Podle mě je prostě bílá vevnitř nejvíc univerzální a osobně ani nemám žádnej problém s údržbou. (To, že je na každé straně rámu jiná barva, tě při pohledu z jedné strany ani nenapadne. Vnímáš to jen když umýváš okna a vidíš to celé.) Ale opravdu bys asi měla mít představu, co na které okno chceš pověsit a jak jednou vybavíš interiér. ;-) Nebo to prostě neřeš a vyber barvu, co se ti líbí a hotovo - budeš tam přece bydlet ty.
Odpovědět
@petcep myslím že třešeň je v pohodě, v třešni se dělá hodně nábytku i dveří. Pokud se Vám to líbí tak proč ne.
Odpovědět
@petcep My zatím v pokojích do zahrady nemáme nic, v okně do ulice máme roletky z takové režné látky a v obýváku mám něco mezi záclonou a závěsem a je to spíš na okrasu, stále roztažené, jen na večer někdy zatáhnem, když nechcem aby nám tam někdo koukal. Mám krásná francouzká okna a pěkný výhled, přece si to nebudu kazit :) Do těch pokojíků, možná někdy budeme řešit něco jako plisse, žaluzie, nebo roletky...uvidíme.
Odpovědět
@zamilovanadonej ale hlavně bílá je hned uťapkaná :(
Odpovědět
@petcep Máme dřevěná okna.. Máme odstín třešeň a máme ve stejném odstínu i parapety.. Vymalováno máme bíle a jsem spokojená :-)
Odpovědět
@petma112 A nábytek a vnitřní dveře taky třešeň?
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep já myslela, že bílá se dává už jen u bytovek, samotné je mi z toho už zle, radši chci, aby barva ladila s podlahou, přijde mi to útulnější. takže, když jsem teď měla možnost volby, nenapadlo mě nic jiného, než hnědá a oboustranná
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsme to dlouho řešili ale nakonec venek- ořech, vnitřek- bílé. Vyslechla jsem milion názoru že bílá okna jsou hnusná a že dřevěný dekor se ne musí tak leštit, pak jsem se zamyslela nad tym jak vlasně chci aby to u nas vypadalo ve vnitř a stalo vše jasné. Nakonec jsem strašně ráda že jsem si nenechala namluvit tmávé okna ze vnitř, proto že miluji zaclony a tak bílé okna ničemu nevadí a jsou krásné. Nerozumím proč by měli byt upatlané??? :-S No ale ovšem každemu vyhovuje neco jiného, třeba moje švagrova už ve druhém baraku davali tmave okna z obou stran,(pry že nesnaší zaclony a budou tam žaluzije a tak dal) dopadlo to tak že pověsila zaclony a podle mě bylo by lepší kdy by okna byli světlejší(bílá zaclonka na tmavem okně nevypada nejlip). Taky zaleží jaky je vaš dum moderní nebo spiš klasický. Třeba když budete mit celý dům v moderním stylu a nepotřebujete zaclanět tak tmavé okna mužou byt velmí pěknou tečkou v interieru. at´ se rozhodneš jakkoliv jistě to bude to nejlepší řešení proto že bude jen tvoje ))) :-)
Odpovědět
@petcep Nábytek dokupujeme postupně, ale kuchyň máme v olši a vnitřní dveře budou taky v olši..
Odpovědět
@petcep máme doma bílá okna a jsou hezká jen, když je okolo barevná výmalba nebo barevné závěsy. Kde nic není tak je to holé a studené. To oťapkání mi nepřijde tak hrozné. Nejsou náchylná na poškození. V domečku budou šedá. Hodí se k nim cokoliv a můžou být krásně bez záclon. I dřevodekor na nábytku podlaze či dveřích se může potom zvolit jakýkoliv. Jinak si myslím, že k vámi oblíbené třešni se hodí třeba buk. Máme třešňovou linku a k tomu laminát v barvě buku a je to dobrý. Hlavně myslete na to ať se vám to hodí i k fasádě ať potom nejste bezradní, že se k oknům nehodí barva co se vám líbí.
Odpovědět
@petcep jo a nenech si prodejcem do barvy kecat. Na nás se taky nevěřícně díval prodejce, že chceme šedý a přitom jsou teď in ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pro mě zcela pocitová záležitost..než mít v domě bílá okna z jakékoliv strany,tak dům radši nemám...byla to naše společná,snad jediná podmínka stavby domu s manželem..s laděním jsme neměli žádný problém pak v interiéru,drželi jsme se dvou odstínů,nic víc,nic míň...nechápu,jak v dnešní době,kdy je záplava dekorů to pro někoho může být argument proti...ano,asi nám dřevodekor ubral světlo z místností,ale i tak,nikdy bych si bílá okna do našeho stylu domu nedala a už vůbec ne z jedné strany dřevodekor,z druhé bíllá..ty modery, to je pak jiná,tam si dokážu představit i v bílé,ale stejně bych jí nevolila..když už modernu,tak šedou barvu,či podobnou..je to o stylu domu...volte podle toho,jak to cítíte vy, v čem vám bude dobře:-)
Odpovědět
@petcep v předchozím bydlení jsem měla barevná i uvnitř.Okna se rekonstruovala až po podlahách,dveřích....takže jsme je krásně sladili.V novém domě jsem opravdu neměla ani páru jak co bude tak mám zevnitř bílé,nakonec to dopadlo pěkně :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?