Výběr oken - firma

Profilova fotka
Řeším dilema ve výběru oken. Sítem mi prošly dvě firmy, Pramos a Vekra. Cenové nabídky jsou velmi podobné proto řeším kvalitu oken a přístup u příp. reklamace. Poraďte prosím které a proč: Vekra - Komfort Evo, zaskleno trojsklem - zapuštění 30mm, stavební hloubka 82mm Pramos - Horizont PS Space 8, zaskleno trojsklem - zapuštění 18mm, stavební hloubka 90mm Díky mockrát!
Odpovědět
1
2
My jsme původně také uvažovali o Vekře - Komfort Evo, náš stavbyvedoucí nám to ale rozmluvil a doporučoval profil Veka, takže jsme nakonec pořídili okna od firmy Oknotherm - Veka Softline 82 Plus, jsme spokojení, ale zatím ještě nebydlíme.
Odpovědět
Profilova fotka
Také zrovna vybíráme okna... jen Vekře jsme se vyhnuli obloukem... ;-) Čekáme na poslední nabídku od Lomaxu, profil VEKA, je to zatím náš favorit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@qeszi díky, můžu vědět důvod vyhýbání se Vekře? btw: myslel jsem, že Lomax dělá jen vrata ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Díval jsem se na profil VEKA a v křídle má jenom "L" profil výztuhy oproti ostatním, které mají profil "U" měl bych obavu z jeho pokroucení...
Odpovědět
Profilova fotka
Taky zrovna řešíme okna a náš projektant i naši známý nám právě doporučují Vekru, tak by mě taky zajímalo proč ne
Odpovědět
Zvolte buď někoho, kdo dělá třeba s Vekou (ideálně Oknotherm) a nebo si vyberte nějakou místní menší firmu, kde aspoň nebudete platit reklamu v televizi a kvalita bude stejná a v případě reklamací bude i mnohem snažší jednání...
Odpovědět
Profilova fotka
@vasvafoto Četla jsem hodně diskuzí a většina lidí nebyla spokojena. Přístup do sepsání smlouvy super, ale pokud člověk chtěl řešit nějakou reklamaci, narazil... zkus trochu brouzdnout po netu... Lomax dělá vše, je pravda, že okna jen okrajově. Máme od nich okna, dveře, vrata i žaluzie nyní a jsme moc spokojeni. Teď čekáme na cenovou nabídku a pokud se vlezou do našeho rozpočtu, jdeme do nich. O profilu Veka jsem četla, že patří k jedněm z nejlepších... ale samozřejmě nejsem odborník... ;-)
Odpovědět
@vasvafoto my budeme na doporučení člověka co tam pracoval brát VEKA okna od Oknoservisu v Líšni. Asi ARTLINE 82, nebo ALPHALINE 90.
Odpovědět
@vasvafoto ..za nás jednoznačně pramos ..
Odpovědět
Ta hloubka zasklení je důležitá, čím je sklo hlouběji tím lépe je odizolovaný tepelný most mezi sklem a rámem, a toto zasklení má zásadní vliv na rosení okna. Tloušťka rámu může být různá ale důležité je hodnota Uw, která udává izolační schopnost celého okna. Kvůli tomu zasklení bych vybral vekru, tloušťka rámu ovlivní Uw jen málo, větší vliv bude mít zasklení okna.
Odpovědět
Profilova fotka
Vzali jsme okna od Vekry, dřevo-hliník. Řemeslná kvalita oken je naprostá paráda, ovšem montáž naopak katastrofa. Je možné, že jde o regionální problém, každopádně v případě volby Vekry doporučuji si montáž velmi důsledně ohlídat.
Odpovědět
Profilova fotka
odkud jste? Zlínský kraj, co vím já, naprosto v pohodě
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lencatko1 JM. Zajímalo by mne, zda je nedostatek pracovních sil a nic lepšího neseženou nebo zda montážníky špatně platí a pak to dělá kdejaký diletant bez motivace odvést kvalitní práci. Nejspíš jde ale o kombinaci obojího.
Odpovědět
@vasvafoto a co tak RI OKNA? My jsme brali od nich v profilu BlueEvolution a naprostá spokojenost. Ve standartu nabízejí profil salamander, ale tam mi chybí středové těsnění na dovírání a cosi nižší Uw - i když na dnešní standart bohatě stačí. Hlavní výhoda je, že je to český lokální, ale stabilní výrobce. Není problém s montáží a reklamace řeší pružně do několika pracovních dní ke spokojenosti zákazníka. Jsou vám taky schopní dodat celý systém i s roletama, dveřma atd. my jsme tedy velmi spokojeni a rodiče mají profil salamander od nich už nějaký ten rok déle a okna rovněž super, řešili tam sice jednu reklamačku, že jedno okno bylo škráblé - tak do 14 dnů proběhla výměna okna (měli na výběr buďto slevu, nebo výměnu - záleželo na jejich rozhodnutí, ale protože to bylo okno v kuchyni a ne někde v zapadlé místnůstce, tak chtěli výměnu)
Odpovědět
@awakened Lidí je dost a není to ani o nešikovnosti, jde o to, že to nejsou jejich zaměstnanci a dělají přesně jen tolik, kolik dostanou zaplaceno...
Odpovědět
Profilova fotka
@doog z RI přijede pán na zaměření dnes. Mám kamaráda co dělá přímo v RI nabídky, tak ještě uvidím, ale sám mi profil BE nedoporučil, prý "už je tam moc plastu" (92mm) a dělá to problémy (tmavší rámy sluncem praskají)... Ale prý ne všem, tak snad vaše vydrží ;) Jinak profil bez prostředního těsnění nechci, stavíme na docela větrném místě, tak nechci nic riskovat...
Odpovědět
Profilova fotka
@lencatko1 Jsme od Kyjova, takže pobočka Bzenec...
Odpovědět
Profilova fotka
@vasvafoto Nepoptávali jste Decro Bzenec? Pohrávám si s myšlenkou poptat i u nich. Jsme z UH, stavíme v Polešovicích, tak je to kousek... zatím nás nejvíc oslovil Lomax, ale tam bude hodně záležet na ceně. Fenstar a Dafe plast jsme vyřadili a bohužel i Slovaktual. U nás je problém v tom, že chceme tmavší šedá okna oboustranně a málo kdo dělá i šedý vnitřní rám. Zatím máme velmi slušnou cenovou nabídku od PKS a slyšeli jsme na ně hodně pozitivní ohlasy, tak teď už jen s čím přijde Lomax a rozhodneme se. Kousek od nás bydlí pán od Vekry, ale ani on sám nemá jejich okna - a to o něčem vypovídá... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lopp Nevěřím, že to není o nešikovnosti. Chcete mi říct, že vyštípnutí z dřeva rámu francouzského okna při instalaci křídla, černé otisky od lepidla všude možně na všech oknech, špatně lepená parotěsná páska, křivě přimontované držáky oken ke konstrukci domu a další mám proto, že montážníci jsou sice kvalitní a zruční, ale schválně to dělají blbě, protože to tak dostali zaplaceno? To je absurdní.
Odpovědět
@vasvafoto Co se BE týče, taky jsme váhali hlavně co se týče poměru užitná vlastnost vůči ceně - ale technik z RIček je dobrý známý rodičů a já osobně mám ve výrobě i v montáži známé, takže mám reference z první ruky. Jediná nevýhoda je, že ty profily jsou opravdu širší - ale jelikož mám 50 zeď, tak mě to v ničem nevadí. Co se praskání týče, tak jsem tuto informaci dostal taky, ale bavili jsme se tam o antracitové tmavé barvě na posuvných portálech vystavených přímo jižní straně a nebyla dodržena šířka diletace v jednom místě - takže proběhla klasická reklamace jako pochybení montáže a výměna.. Však pokud vám někdo od RIček dojede, tak se na to poptejte - jsou tam vcelku vstřícní lidé. Jinak co se cen týče, tak to tam mají na starosti myslím holky Čajková a Petruchová ve Bzenci, ale ty vám o parametrech a zkušenostech moc neřeknou, ideální je opravdu se ptát techniků co jsou v terénu
Odpovědět
@qeszi Já také. Chtěl jsem i tmavé nosiče oken a toto mi nabídli jen v PKS u profilu Inoutic. Tak jsem šel do PKS. I cenově je PKS zlatá střední cesta. RI Okna pro mě byla nabídkou nejdražší. A např. ze Slovaktualu se mi na vyplněnou poptávku ani nikdo neozval..
Odpovědět
Profilova fotka
@hamikaw Takže máš PKS a jsi spokojený? To moc ráda slyším :-) Na RI a Vekru jsme slyšeli spíše negativa, Slovaktual naopak velmi překvapil jak přístupem, tak cenou, ale mají jen bílé a hnědé vnitřní rámy... Od PKS jsme vybrali profil Inoutic eforte 84, zatím to vypadá, že půjdeme do nich ;-)
Odpovědět
@vasvafoto ""Jinak profil bez prostředního těsnění nechci, stavíme na docela větrném místě, tak nechci nic riskovat... "" to máte pravdu a nevadí vám že vekra nabízí středové těsnění v rámu okna pouze "gumové"?prý to časem už tak netěsní -nebo už nabízejí i jiné varianty? .. nám bylo řečeno že nejlepším řešením je středové těsnění jako součást plastového profilu okna a na to naléhající gumové těsnění jako součást rámu samotného okna. Taky stavíme na větrném místě..
Odpovědět
Ještě okna nemám. Zatím jsou objednané a budou je zaměřovat :) . Také mám vybraný Inoutic Eforte 84 ;)
Odpovědět
@awakened Absurdní to možná je, ale taková je realita. Jsou placeni stylem "nějak to tam narvěte a hurá o dům dál", pečlivou práci jim nikdo nezaplatí
Odpovědět
Dobrý den, rád bych vám doporučil okna vybírat podle kvality a ne podle značky, a pokud okna chcete kvalitní, chtějte aby byla zhotovena z profilu třídy „A“, protože tento profil je nejtlustší. Dejte si pozor aby okna byla vyrobena z prvoplastu, protože ten lépe drží ve svárech. Chtějte vždycky znát původ oken, protože na trhu je hodně překupníků, kteří se nemohou za kvalitu oken ručit. Všechny tyto informace si nechte zaznamenat do kupní smlouvy, předejdete tím nepříjemnostem, a každopádně budete v právu.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@mrkni1 jj, to je právě to co řeším a zjišťuji co je z těchto dvou variant lepší. Ale asi to bude jak píšete, lepší je aby mělo středové těsnění oporu o plast. Díky ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@doog díky, poptám se přímo pána technika. Máme taky 50-ku zeď, takže nás nějaký centimetr nerozhodí ;)
Odpovědět
@vasvafoto Než porovnávat různá technická řešení, doporučuji zaměřit se na fyzikální veličiny, průvzdušnost a zatékavost, jejíchž hodnoty by vám dobrý prodejce měl odhalit protože jsou součástí certifikace oken.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?