Výběr oken pro novostavbu

Profilova fotka
Zdravíčko, vím, že se to tu stále dokola opakuje ale jakou firmu z níže uvedených by jste si vybrali/nevybrali na realizaci plastových oken do novostavby? Stavíme v Kroměříži, všechny Galeany, Macky a garážníky jsem dopředu zavrhl. Děkuji za případné odpovědi. 1. PKS okna, profil Inoutic Eforte 84mm, cena 90k 2. VPO Protivanov, profil Veka 82mm, cena 91k 3. Decro Bzenec, profil Trocal 88mm, cena 85k 4. RI okna, profil Salamander bluevolution 82mm MD, cena 95k 5. Slovaktual Pasil HL, 85mm?, cena 102k 6. Vekra a Lomax čekám na nabídku
Odpovědět
Profilova fotka
u nás vyhrál dafe plast jihlava
Odpovědět
na doporučení našeho stavbyvedoucího jsme se rozhodli pro profil Veka Softline 82 Plus od Oknothermu a spokojenost
Odpovědět
Taky stavime v Kromerizi a zajtra nam budu montovat REHAU GENEO.
Odpovědět
Profilova fotka
My tedy ještě nestavíme, začneme asi příští měsíc, ale letos bychom ještě chtěli okna stihnout a zatím dle všech recenzí nám vychází PKS - komunikovali jsme s pobočkou v Brně a byli jsme moc spokojení. Ještě jsou ve hře Fenstar... ( jsme z UH ) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vimamima A od jaké firmy, prosím tě?
Odpovědět
@oskar83 Máme Veka softline 82....jsme spokojení, jn malý postřeh (protože jsme to taky dost řešili). Profily Trocal nikde nemají uvedeno, že jsou z prvoplastu-sice nám to na pobočce tvrdili, ale "papírově" to nikde nemají a maví otevřený profil vyztužení-o tomhle jsou dlouhé a vášnivé diskuse, co je lepší, ale nám uzavřený přišel jako pevnější a tím menší rizko kroucení oken. Třeba Inoutic nabízí šedě probarvený profil-takže jestli chcete oboustraně šedé okna vypadá to líp.... :-)
Odpovědět
@oskar83 Firma MA-Construct
Odpovědět
..zdravím.nám na stavebním veletrhu (nezávislý )odborník na stavební výplně tvrdil (krom jiného důležitého), že nejdůležitější podle čeho vybírat správný profil okna je jedině podle -středového těsnění- které (leckde není žádné) někde je řešeno gumovou přepážkou ve středu rámu okna a za to nejspolehlivější považoval středové těsnění přímo součástí plastového profilu rámu na které naléhá gumové těsnění na rámu okna. pro příklad třeba pramos space8, nebo aluplast 6000 ideal, nebo8000. taky to ted řešíme a vybrat "dobře" se mi zdá být nemožné.
Odpovědět
Dobrý den, za sebe mohu doporučit dřevohliníková okna - https://www.eurooknattk.cz/drevohlini... jsou kvalitní a hodí se i pro nízkoenergetické domy.
Odpovědět
@oskar83 máme Veka Softline 82 Plus, oboustranný dekor winchester. Vypadají dobře, ale zatím ještě pořád nebydlíme. Já když vybíral, tak jsem se držel tohoto článku.... http://stavba.tzb-info.cz/okna-dvere/... není tolik aktuální, ale myslím, že je pořád možné se jím řídit. Jestli to bude takový nebo makový profil jsem neřešil. Chtěl jsem hlavně středové těsnění a podobné parametry, které odkazovaný článek zmiňuje jako důležité namísto počtu komor atd. Nabídky byly hodně podobné, takže jsme si vybírali nakonec i podle sympatií a pocitu z osobního jednání. Ty rozhodně tak podobné, jako produkty nebyly a také ve dvou ze tří nabídek byla chyba, když jsem si je detailně procházel a přepočítával.
Odpovědět
@oskar83 Radim 83 má pravdu, když si vezmete okna s podobnou stavební hloubkou od všech výrobců, které jste uvedl, tak jsou prakticky stejné-stejně kvalitní....takže bych si vybrala podle referencí na kvalitu montáže. Tam se dá zkazit mnohem více, než při výběru profilu.
Odpovědět
Hezký den, obrátit se můžete se svojí nezávaznou poptávkou i na nás. Aktuálně nabízíme jarní slevu až 65 % při odeslání nezávazné poptávky.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?