Výběr oken

Dobrý den, vybíráme okna do novostavby.Můžete prosím poradit od jaké firmy máte a jak jste spokojený. Popřípadě na co si dát pozor. Děkuji
Odpovědět
@jajina_boltikova mame REHAU GENEO 5 let a spokojenost, netrebalo ani raz nic stelovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@jajina_boltikova Máme pramos a spokojený jsme, ještě ne bydlíme ale okna fungují skvěle, už jsme ve fázi dokončení takže máme omítky podlahy teď se dokončí sádrokarton, dlazby, koupelna a bydlíme takže mužů říct že okna fungují co se týče tepelněizolačních vlastností, máme 3 skla a jsou tedy pěkně těžké, když se otevírají je to znát. 3 ks oken mají zvýšenou akustickou Neprůzvučnost. Jediné co je vidět tak na velkém 2 m okně je trochu vidět průhyb rámu tím jak jsou skla těžká. Ale viděl jsem to tu na MS také, jinak montáž proběhla také v pořádku až na pár drobností.
Odpovědět
@jajina_boltikova máme veka a taky ještě úplně nebydlíme, právě montujeme nabytek. Podle mě fungují jak mají. Jinak se to pozná až po letech.
Odpovědět
Profilova fotka
@jajina_boltikova Máme Rehau Geneo, montováno září 2020 a vše je ok, jakoby nám je namontovali včera 😉 Výborně izolují hluk, lehce se ovírají, nejsou ani tak těžká, protože místo klasických armovacích výztuží obsahují skelná vlákna. Nevím jak teď, ale před 2 lety to byl top z plastových oken na trhu.
Odpovědět
Profilova fotka
@jajina_boltikova Jinak abych to ještě upřesnil tak ve výsledku je těch oken strašně moc a je dobré se zaměřit na to aby to byl prvoplast ten má totiž plnou ochranu UV recyklát ne. Za další alespoň 2 těsnění, lepší jsou 3 samozřejmě, ty máme a tím pádem lépe těsní. Je jedno kolik má okno komor ale zaměřte se na hodnotu Uw což je součinitel prostupu tepla celým oknem čili hodnota z prostupu rámu Uf, zasklení Ug a meziskelním rámečkem. Takto jsem vybral okna dle nabídek od různých výrobců PKS, VEKRA, Okna Macek, Pramos , atd. Také pak samozřejmě vzhled oken, u pramosu se to bylo jednoduché jelikož mají pouze dva druhy rámů, v tom nepřeberném množství typů rámů kdy už nám z toho šla hlava kolem byl pramos v tomhle rozhodující. Pak jsem se také díval jak dlouho tady firma je na trhu a jaké mají zázemí, přeci jenom mám větší důvěru k firmě která tu je na trhu 30 let a né 5 let protože v dnešní době ty firmy rostou jak houby po dešti a kvalita silně pokulhává což je podstatně i s jinými produkty.
Odpovědět
Myslím, že než značka a kvalita okna je důležitější kvalita montáže. Pokud budete mít okna za milion, ale nesprávně vám je namontují a bude vám například pod oknem profukovat, jsou vám k ničemu. Pokud tomu nerozumíte, zjistíte to až budete bydlet, ale to už se to těžko opravuje.
Odpovědět
Profilova fotka
@vencass S tím samozřejmě také souhlasím. Ale když to shrnu tak záleží na obojím.
Odpovědět
Profilova fotka
@jajina_boltikova A jaká mají mít okna parametry - Uw hodnota? Preferujete nějaký materiál ( plast, hliník nebo dřevo )? Jinak všeobecně je základem spokojenosti je dobrá montážní parta.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Včera mi přišla první nabídka na okna v plastu 3sklo. 390k. Z toho 142k HS portál 4m 45k vrata 42k vstupní dveře 30k dveře z garáže na zahradu Nechám nacenit ještě u dvou, tří a uvidíme... Je tu někdo kdo má okna z Internormu?
Odpovědět
@venouska Dobrý den, mohu se zeptat od jakého to máte dodavatele ? Pokud se nepletu Rehau Geneo je jen profil, ale okna s tímto profilem dodává několik dodavatelů. Vím že jeden z nich je DafePlast, tak by mě zajímalo, kde jste okna kupovali. Děkuji Vám.
Odpovědět
Profilova fotka
@samot07 Dobrý den, okna máme od MA Construct, firma je od nás asi 10 km. Jejich webovky jsem sice otevřela, ale vypadají nějak osekaně a některé odkazy nefungují, tak nevím, co se stalo. Ale zkuste pohledat 😉
Odpovědět
@hypo_holka My máme okna a dveře od Internormu. Profil KF 405 dřevo-hliník. Nabídková cena 1150t, konečná 890t v roce 2014. Velký dům, hodně oken a prosklené plochy, 3xHS portál (450t). Naprostá spokojenost jak s kvalitou tak se vzhledem 😉 Takže můžu jen doporučit a za sebe říkám, že kvalita prostě odpovídá ceně.
Odpovědět
Článek se načítá
@panlorenc Ahoj, Já mám všechny okna od firmy Termolux. Profil Space8. https://www.termolux.cz/produkt/plast... Můžete se na to mrknout, jakožto projektant? Je to dobrá kvalita oken? Dostal jsem na ně doporučení a v okolí mají nej okna.
Odpovědět
@zateplovak Zcela běžná plastová okna...dobrý profil a dobrý vlastnosti a asi za "normální" cenu a svoji službu odvedou 🙂 Takových je srovnatelných x dalších výrobců a asi bych šel do podobných, ale již do osvědčených profilů jako např. Veka, Gealan, Rehau. Trochu mi vadí ta spousta reklamních hesel a technická fakta končí tím, že Uw nabízí od..Pak říkají skryté kování a k tomu dají video a fotky s viditelnými panty. Nenabízí vnější opláštění (alu clip) takže ten eko PVC mat. s tou deko folii bude prostě za pár let vyžitý (jako ostatní plasťáky). Není vidět jak mají vyřešenou okapnici a další detaily jako krytky odvodnění).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?