výběr oken
@jajina_boltikova mame REHAU GENEO 5 let a spokojenost, netrebalo ani raz nic stelovat.
18. lis 2022@jajina_boltikova Máme pramos a spokojený jsme, ještě ne bydlíme ale okna fungují skvěle, už jsme ve fázi dokončení takže máme omítky podlahy teď se dokončí sádrokarton, dlazby, koupelna a bydlíme takže mužů říct že okna fungují co se týče tepelněizolačních vlastností, máme 3 skla a jsou tedy pěkně těžké, když se otevírají je to znát. 3 ks oken mají zvýšenou akustickou Neprůzvučnost. Jediné co je vidět tak na velkém 2 m okně je trochu vidět průhyb rámu tím jak jsou skla těžká. Ale viděl jsem to tu na MS také, jinak montáž proběhla také v pořádku až na pár drobností.
18. lis 2022@jajina_boltikova máme veka a taky ještě úplně nebydlíme, právě montujeme nabytek. Podle mě fungují jak mají. Jinak se to pozná až po letech.
18. lis 2022- Sponzor fóra
@jajina_boltikova Máme Rehau Geneo, montováno září 2020 a vše je ok, jakoby nám je namontovali včera
Výborně izolují hluk, lehce se ovírají, nejsou ani tak těžká, protože místo klasických armovacích výztuží obsahují skelná vlákna. Nevím jak teď, ale před 2 lety to byl top z plastových oken na trhu.
18. lis 2022@jajina_boltikova Jinak abych to ještě upřesnil tak ve výsledku je těch oken strašně moc a je dobré se zaměřit na to aby to byl prvoplast ten má totiž plnou ochranu UV recyklát ne. Za další alespoň 2 těsnění, lepší jsou 3 samozřejmě, ty máme a tím pádem
lépe těsní. Je jedno kolik má okno komor ale zaměřte se na hodnotu Uw což je součinitel prostupu tepla celým oknem čili hodnota z prostupu rámu Uf, zasklení Ug a meziskelním rámečkem. Takto jsem vybral okna dle nabídek od různých výrobců PKS, VEKRA, Okna Macek, Pramos , atd. Také pak samozřejmě vzhled oken, u pramosu se to bylo jednoduché jelikož mají pouze dva druhy rámů, v tom nepřeberném množství typů rámů kdy už nám z toho šla hlava kolem byl pramos v tomhle rozhodující. Pak jsem se také díval jak dlouho tady firma je na trhu a jaké mají zázemí, přeci jenom mám větší důvěru k firmě která tu je na trhu 30 let a né 5 let protože v dnešní době ty firmy rostou jak houby po dešti a kvalita silně pokulhává což je podstatně i s jinými produkty.18. lis 2022@vencass S tím samozřejmě také souhlasím. Ale když to shrnu tak záleží na obojím.
18. lis 2022@jajina_boltikova
A jaká mají mít okna parametry - Uw hodnota? Preferujete nějaký materiál ( plast, hliník nebo dřevo )?
Jinak všeobecně je základem spokojenosti je dobrá montážní parta.18. lis 2022@venouska Dobrý den, mohu se zeptat od jakého to máte dodavatele ? Pokud se nepletu Rehau Geneo je jen profil, ale okna s tímto profilem dodává několik dodavatelů. Vím že jeden z nich je DafePlast, tak by mě zajímalo, kde jste okna kupovali. Děkuji Vám.
29. led 2023@samot07 Dobrý den, okna máme od MA Construct, firma je od nás asi 10 km. Jejich webovky jsem sice otevřela, ale vypadají nějak osekaně a některé odkazy nefungují, tak nevím, co se stalo. Ale zkuste pohledat
30. led 2023@hypo_holka
My máme okna a dveře od Internormu. Profil KF 405 dřevo-hliník. Nabídková cena 1150t, konečná 890t v roce 2014. Velký dům, hodně oken a prosklené plochy, 3xHS portál (450t). Naprostá spokojenost jak s kvalitou tak se vzhledemTakže můžu jen doporučit a za sebe říkám, že kvalita prostě odpovídá ceně.
30. led 2023@panlorenc
Ahoj,
Já mám všechny okna od firmy Termolux. Profil Space8. https://www.termolux.cz/produkt/plastova-okna
Můžete se na to mrknout, jakožto projektant? Je to dobrá kvalita oken? Dostal jsem na ně doporučení a v okolí mají nej okna.30. led 2023@zateplovak
Zcela běžná plastová okna...dobrý profil a dobrý vlastnosti a asi za "normální" cenu a svoji službu odvedouTakových je srovnatelných x dalších výrobců a asi bych šel do podobných, ale již do osvědčených profilů jako např. Veka, Gealan, Rehau. Trochu mi vadí ta spousta reklamních hesel a technická fakta končí tím, že Uw nabízí od..Pak říkají skryté kování a k tomu dají video a fotky s viditelnými panty. Nenabízí vnější opláštění (alu clip) takže ten eko PVC mat. s tou deko folii bude prostě za pár let vyžitý (jako ostatní plasťáky). Není vidět jak mají vyřešenou okapnici a další detaily jako krytky odvodnění).
31. led 2023
Nenašli jste co jste hledali?
Modrá střecha doporučuje:
- Vytápění domu elektrokotlem, jaká je cena za rok?Diskuze
- Máte zkušenosti s rekuperací vzduchu?Diskuze
- Nový Magazín na Modré střeše! :)Diskuze
Dobrý den, vybíráme okna do novostavby.Můžete prosím poradit od jaké firmy máte a jak jste spokojený. Popřípadě na co si dát pozor. Děkuji