Vydávají venkovní žaluzie "Z" zvuky? Jsou hlučné?

Prosím objektivní názory, jestli venkovní žaluzie tvaru Z vydávají zvuky - bouchají, klechtají - prostě, jestli je při větru slyšíte. Pokud ano, slyšíte je i při zavřeném okně? Jak často provádíte jejich čištění? To záleží samozřejmě na každém, ale jinak - prach je tam zřejmě viditelný stejně jako na parapetu, že? Čili by to chtělo např. 1x týdně umýt? Přijde mi hrozné, že mám zaprášené lamely, otevřu okno a prach z nich mi fouká do domu..... A jak provádíte čištění? Zavřu je, spláchnu hadicí? vapkou? Toť vše? Žádné čištění jednotlivých lamel? Co znečištěná vody, pokud nemám okna až na zem - špinavá voda stíká po fasádě a zašpiní ji.....Přeci nebudu pokaždé se žaluziemi umývat i fasádu??? Je nějak omezena životnost motoru kolikrát je můžu vytáhnout? Díky za info!
Odpovědět
Zalezi aky vietor, ale pri beznom vetre nie je nic pocut. Ani pri otvorenom ani pri zatvorenom okne. Prach viditelny moze byt, ale aj nemusi. Pri mojich striebornych to nie je nic strasne. Ine farby mozu byt ine, rovnako ako spina na aute. Cistenie robim 2x rocne, hadicou alebo vapkou. Zatvorim ich, splachnem, necham trosku vysusit a pak jemne otvorim. Tym, ze Z ma tvar aky ma, ak clovek chce byt puntickar, je treba z vnutra lamely pretriet. Fasada sa oplachne rovnako ako zaluzia, ale obecne zaspinena nebyva - parapet presahuje fasadu, a teda spinava voda kvapka rovno na zem. Zivotnost motora si myslim, ze nie je definovana poctom stiahnuti a vytiahnuti. Su to krokove motory a teda su na to stavane.
Odpovědět
Profilova fotka
v pdstate ti to zhrnul predrečník, máme Z90 žaluzie antracitovej farby, prach na ne sadá a je ho vidno, čistím raz-dva krát do roka, WAP-kou, ako sa mi chce. Robili sme to aj ručne handričkou, ale je to pracné a za týždeň sú opäť zaprášené... Pri vetre nie sú hlučné.
Odpovědět
Profilova fotka
čistím většinou na jaře a pak na podzim - ve spolupráci s manželem :-) Já zevnitř různě polohuji žaluzie a on zvenku wapkuje, nakonec žaluzie vytáhnu a očistím si okna. Ve finále stáhnu žaluzie zpět dolů, mírně je naklopím (aby z nich hezky stekla voda) a nechám je oschnout. Fasáda se většinou nezašpiní, parapet je přesazený (ale třeba teď, jak bylo všude mraky pylu, tak jsme to vzali rovnou s fasádou). Z důvodu usazování prachu jsme nechtěli žaluzie v antracitu, protože je na nich prach viditelnější - na našich stříbrno-šedých ten prach sice také je, ale opravdu není tak vidět...
Odpovědět
Profilova fotka
Máme ral9006 (myslim) - do stříbrna, vidět na tom nic moc není, rozhodně nemyju každý týden. Utřít do sucha se vyplatí. Rámus nedělají vůbec žádný. Neboj se jich :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
A když mrzne nebo je sníh není žaluziema žádný problém? :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?