Výška oken v bungalovu

Prosím všechny, kteří mají postavený bungalov z Porothermu 30, kolik řad cihel máte pod oknem v kuchyni a v dalších pokojích (např. dětských)? A jak vysokou podlahu máte? Teď máme vyzděno 5 řad, podlahu plánujeme cca 22cm vysokou a v kuchyni se mi to zdá hrozně vysoko. Díky za postřehy nebo případné foto.
Odpovědět
Sice nemáme porotherm ale uz jen 30x5 je 150 což mi přijde hodne vysoko při představě ze mam parapet skoro v úrovni očí. My máme vnitřní parapety ve výšce cca 90 a okna pak 150x150, vyska stropu je 260. Tzn ze u vás bych nechala maximálně 4rady. Záleží jak velká okna chcete mít.
Odpovědět
Porotherm 30 je šířka, výška cihly je 25, tzn. 125cm - cca 20cm podlahy je 105cm výška parapetu, takže nad kuchyňskou linkou bych měla nějakých 17cm, což se mi zdá moc.
Odpovědět
Záleží, jak budete mít vysokou kuchyňskou linku... Dle toho co píšeš ty, ji budeš mít vysokou 88 cm. Manželka chce alespoň 95 cm vysokou, pak bych řekl, že 10 cm rozdíl je naprosto v pohodě...
Odpovědět
Ano, bude 88cm a nad tím by vycházelo 18cm a to si moc nedovedu představit.
Odpovědět
Aha já to pochopila jako výšku. Každopádně těch 18 cm mi přijde akorát. známá má menší a alespoň na mě to pak působí jakože někde někdo udělal chybu. Mě osobně se líbí buď pracovní deska v jedné rovině tedy tak, že nahrazuje parapet. a nebo potom když je to cca okolo těch 20, proto že kdyz například při pečení si dám na linku mouku tak nemusím mít strach že ji svojí nepozorností převrátím na parapet. Ale jak říkám je to věc osobního vkusu. Zkus na netu prohledat "kuchyně s oknem" a uvidíš sama co se ti bude více líbit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?