Zasunovaci dvere

Profilova fotka
Ahoj... jaky mate nazor na zasouvaci dvere? Moc by se mi libily dvoukridle do obyvaku... mam rada otevreny prostor a nejradeji bych vstup pouze velkym vyklenkem, ale chapu, ze obcas je dobre mit moznost dvere zavrit. Projektant mi ale tvrdi, ze je to hloupost... ze dvere netesni atd. a dvoukridle, ze mi zbytecne zaberou misto. Obyvak mame spojeny s kuchyni 10x4 m a neumim si nejak predstavit vstup do tak velkeho prostoru jen jednema malyma dverma. Navic pocitam, ze dvere budou temer porad otevrene, tak nechci aby mi prekazely v prostoru. Nebo mam zkreslene predstavy? V dome jsem jeste nebydlela 🤔
Odpovědět
@zu_za_nka Nevýhodou je samozřejmě horší tesnost, vyšší cena, musite mit po stranách prostor na zasunutí dveří a je složitější montáž. Pokud Vám to nevadí, tak je použijte.
Odpovědět
@zu_za_nka Ještě existují skládací dveře.
Odpovědět
Profilova fotka
@travas ano ano, ty mame ted v byte, take by urcite sly...
Odpovědět
Profilova fotka
@zubr487 jde mi o to, jestli je to tak moc spatna predstava... projektant na me koukal trochu jak na blazna...
Odpovědět
Profilova fotka
@zu_za_nka v byte dvere nepotrebujeme vubec, jsou stale otevrene...
Odpovědět
@zu_za_nka Proč by to byla špatná představa? Pokud se Vám to líbí a vyhovuje dispozice. Já jsem měl skládací dveře a nikdy bych ja znovu nepoužil. Nyní mám zasouvaci dveře do pouzdra.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme zasouvací dveře do pouzdra (do zdi) a jsou úžasné a rozhodně bych neměnila. Kamarádka má dvoukřídlé (otevírají se každé na svou stranu do zdi) mezi chodbou a obývacím pokojem s kk a je to skvělé. Většinu času otevřené, ale když šly děti spát, tak jsme zavřely a mohly si v klidu povídat, pustit si rádio. Za mě pokud na to máte dispozici a obětujete na to kačky, tak rozhodně ano.
Odpovědět
Jestli nemáš místo na klasické dveře, tak si je tam klidně dej. Nevýhodou je akorát větší cena a menší těsnost. U sebe doma bych to třeba neřešil, protože kvůli rekuperaci jsou stejně pod dveřmi škvíry. Plánoval jsem taky dveře do kapsy, ale nakonec jsem v tom neviděl nikde úsporu prostoru, tak jsem dal klasiku.
Odpovědět
Profilova fotka
Mame obyvak s kk podobne velky, 9,3 x 5,6, a pruchod 120cm. Mame jednokridle posuvne dvere do pouzdra a byla to skvela volba. Vetsinu casu jsou otevrene, pruchod nam naprosto staci, ale je fajn je zavrit, treba kdyz jdu spat a muz jeste sleduje TV . A musim rict, ze jsem necekala, ze budou az tolik brat hluk, prijde mi, ze neni rozdil mezi klasickymi dvermi a temito posuvnymi. Urcite se nenechte odradit, opravdu je to dobra volba 😉
Odpovědět
@zu_za_nka Já jen nechápu, co se na tom nelíbí projektantovi. Nejsou tam nějaké dispoziční problémy ? Pokud se rozhodnete pro zasouvací dveře, tak si nechte nainstalovat tlumené dorazy.
Odpovědět
rodiče mají zasouvací dveře, všechno super, hezky to vypadá, ale mají to mezi obývákem a chodbou, když jde v noci někdo na záchod, je to docela hlučné, takže při případné ralizaci bych řešil i hlučnost, ale v případě, že to budete mít mezi kuchyní a obývákem, tak to bude nejspíš pořád otevřené :-).. jinak určitě by se hodily přes Vánoce, aby jste mohli nachystat dárky a neviděly Vás děti :D :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zubr487 dispozicne to problem urcite neni... nevim, je to starsi pan a asi se mu to proste nelibi... jsem rada, ze tedy nejsem jedina, komu se to zda fajn 😊 moc dekuji
Odpovědět
Článek se načítá
Mám dvoukřídlé do pouzder se synchronním zavíráním. Jsou sice víc otevřené než zavřené, ale občas se zavřít z nějakého důvodu určitě hodí. Slyšet zavírání je, ale žádná hrůza, cena bude závislá nejvíc na typu dveří.
Odpovědět
@daruna Jak jsem psal. Vhodné je doplnit tlumič. Ten funguje tak, že na posledních asi 15 cm zachytí dveře a plynule je pomocí pružiny a tlumiče dotlačí do zavřeného stavu. Kromě toho, že opravdu dojedou pomaloučku, tak zavírání dveří je jednodušší.
Odpovědět
@zubr487 napsala jsem nešikovně, že je slyšet zavírání, ale spíš jsem měla na mysli, že je slyšet jak dveře jedou pokud je v baráku ticho, dovření je v pohodě pokud se zavírá s citem a necásne se s nima aby letěly, to potom o sebe křídla bouchnou.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je máte kam zasouvat, nevadí Vám, že trochu hůře tlumí zvuk a půjdete do kvalitního pouzdra i dveří je to ideální řešení toho, co si představujete. Já jsem se tedy z technických důvodů vzdala dvoukřídlých a budeme mít jednokřídlé skleněné 120 cm široké a doufám, že to bude dostačující pro ten pocit otevřeného prostoru - ale my to máme jen do haly ne mezi kuchyní a obývacím prostorem. Nemohlo projektantovi vadit to, že se to bude zasouvat do obou stěn a jemu to zkomplikuje statické řešení? (ne že by to nešlo ale je to zase detail, co se musí řešit :) ).
Odpovědět
Taky bych to tak viděl, pokud se jedná o průchod 120 cm + 60cm dveře na každou stranu, tak tam bude větší překlad. Já to u nás řešil podobně, 120cm v nosné zdi a budu řešit posuvné dveře prostě na zdi. Musel bych řešit komplikovaně průvlak, což se mi nechtělo a lezlo to do peněz.
Odpovědět
Máme obdobný prostor (40 m2) a do něj dvoukřídlé dveře posuvné do pouzdra (160 cm), které je součástí nosné zdi, překlad vyřešen traverzou.
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 tak to je mozne... zed je nosna, jeste se na to jednou zeptm. Kazdopadne dekujii 😊
Odpovědět
Profilova fotka
@zu_za_nka my to také máme v nosné zdi, ale prostě to statikovi i projektantovi komplikovalo práci (a to to máme jen na jednu stranu), teď to komplikuje práci nám, protože co jsme si vymysleli to si stavíme :).
Odpovědět
Profilova fotka
Budeme mít také posuvné, tedy jen jednokřídlé, cca 100-110 cm z chodby do obýváko-jidelny, v nosné příčce (překlad vyřešen traverzou), už se na ně moc těším. Projektant s tím problém neměl, sám uznal, že tam takové budou nejlepší.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?