Změna barvy plastových oken. Jde to?

Ahoj všichni, nemáte, prosím, někdo zkušenosti, zda technicky vůbec lze něčím přetřít, příp. přelepit nová plastová okna? Kupujeme dům, kde jsou sice nová - ale modrá (!) plastová okna... :-| Moc děkuji za Vaše rady.
Odpovědět
Profilova fotka
@antilopa Ahoj - v pátek nám montovali nový okna a vzpomněla jsem si na vaše modráky :-D Pán říkal, že jejich firma dělá jakési hliníkové "záplaty", kterýma se to okno obloží a pak se dá libovolně přetírat. Že se to užívá tam, kde se ten plast nějak poškodí, protože to se nedá spravit, jako u dřevěných oken. Ptala jsem se, jestli to nevypadá blbě, ale prý to ani nepoznáš. Nicméně hodil větičku "Však je to zaplacené." Jestli budeš chtít, hodím ti do IP adresu firmy, která to byla - mají vícero poboček - mohla by sis tam cinknout a pozeptat se co a jak.
Odpovědět
tak to je skvělá zpráva! Moc děkuji za ochotu a že jsi si vzpomněla :). Můžu poprosit o tu adresu? Zkusím se na to zeptat přímo. Ještě jednou moc moc díky!!! už jsem ani nedoufala :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@antilopa Poradil mi to pán z firmy Oknotherm, od kterých jsme brali všechny okna + vstupní dveře. http://oknotherm.cz/ Tak snad dobře pořídíte :)
Odpovědět
moc děkuji!!! :-)
Odpovědět
antilopa, potom daj vedieť ako si pochodila. Ale ja to aj tak nechápem. Čím pretrieť, ako? Na plast farbou?
Odpovědět
Profilova fotka
@dank1 Ne přetřít plast, ale ten hliníkový profil, co se "nacvakne" na ten plast. Co je na tom k nepochopení? :-N :-D
Odpovědět
duckie, naozaj som ešte nepočula o nacvakávaní niečoho na plast. okná. Takže sa to sa okno obloží a čo sa potom ľubovoľne pretiera - ten hliník? To by už rovno mohol byť farebný nie? Ten profil potom nevadí zatváraniu okna.? Ja som to fakt ešte nepočula. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dank1 Já nevím, jen jsem se zeptala pána, co montoval okna nám a ten řekl, že to není problém. Můžeš zkusit stejně jako antilopa - zavolat tam a zeptat se :-) Nedělám okna ani nic jinýho, takže nevíííím, opravdu jsem se jen snažila pomoct, jaká je realita netuším... :-D
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 3 letech
Ahoj, chceme s partnerem koupit domeček, bohužel je pro nas nevyhovující barva oken, zajímalo by mně, zda jste přišly na nějaký způsob, zda vůbec něco existuje? Do firmy Oknotherm (o které se zmiňujete výše) jsem volala, ale bylo mi řečeno, že jinak než výměnou celých rámů barvu změnit nelze.
Odpovědět
Existují i barvy na plast. Zatím jsem jenom zkoušela, drží už čtvrtý rok jako blázen. A možná že by se dala použít třeba barva ve spreji na auta. Ale tady na té pixličce bylo přímo uvedeno na plast.
Odpovědět
@inkajanakova Ahoj. Prosím tě nepamatuješ si název té barvy ? A taky by mě zajímalo co jsi s tou barvou natírala. Díky za odpověď ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Natírala jsem okna, a drží to jako blázen. Bylo to z Hornbachu a nějaká syntetika. A zatím se to ani nehnulo. Co to bylo už fakt nevím.
Odpovědět
@dhductoadmin Tak s tím bych byl velmi opatrný.Určitě ne syntetika někde v Bau-shopu.V prvé řadě základ na plasty .Prodává se ve spreji.Kvalitní je třeba DUPONT..A pak kvalitní lak ve specializované prodejně na autolaky.
Odpovědět
@inkajanakova Hmmm...Nebyl to náhodou SEA GULL ? Nemůžu totiž zjistit kde se tohle prodává Má to být silikonový email a údajně je na všechno: dřevo, kov i plast...Jen má spešl ředidla a aplikace asi taky není sranda pro kutily amatéry, takže mě to mate. No a Hornbach by to mít mohl, možná. V letáku to není, ale tam na tuty není všechno, co mají (si myslím) Každopádně díky za reakci předchozí a třeba i příští :)
Odpovědět
@maitland Díky za reakci k tématu..:) Každá rada dobrá a čím víc názorů, tím lépe..Je o čem přemýšlet.. Zatím jsem si našla ten Sea Gull a e-shop, který se specializuje výhradně jen na barvy od firmy CASATI (Sea Gull, atd) a JUB (Jupol malířina ap.) Ten typ jsem si našla výše v diskusi, krom jiných dalších - i toho Vašeho... Hledám něco, co bude držet na dřevě stejně dobře, jako na plastu = sladění do stejného odstínu.
Odpovědět
@dhductoadmin Fakt nevím, co to bylo, ale pravda je, že to máme na oknech na západ, slunko na to valí a barva drží a drží. Tak fakt nevím. byl to pokus a takhle to vyšlo. Ani jsem nehledala na netu, prostě při jedné návštěvě hornbachu jsem celá marná projížděla regály a šup, už to bylo.
Odpovědět
Profilova fotka
@inkajanakova pretirala jsi z tmavé na světlou? Nemáš fotku?
Odpovědět
Přetírala jsem odstín jako dřevo, na světle modrou :-D
Odpovědět
@inkajanakova :-D ...ideální! Njn. Někdo má kliku.... ;-) Se tam asi budu muset taky vypravit. Díky :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?