Zmenšeni okna po hotové hrubé stavbě

Ahoj, prosim o nazor nekoho, kdo tomu rozumi, mame momentalne stavare na dovolene... postavili jsme hrubou stavbu a zastresili. Kdyz se ted ale podivam na dum, nemuzu se nejak smirit s jednim oknem, ktere v realu vypada na dome strasne (na vykresech vypadalo lip :-N). Je mozne okno zmensit z sirky 2800 na 2000 - prizdenim tvarnic tak, aby to plnilo funkci- nevznikaly tepelne mosty atd.? Okno je v patre, nad nim je rovnou venec. Pokud to mozne je, musi se prizdit tak, aby byly tvarnice provazany- stridaly se, tzn. vytlouct nektere tvarnice a nahradit, nebo je mozne prvni radu dolepit a pokracovat stridave? Diky moc za info, specha to kvuli objednanym oknum. Pridavam foto, kde jsem fotila bok strechy, jde o toto okno, ktere je castecne videt.
Odpovědět
Zdravím, zmenšit okno můžete naprosto bez obav, dozděte to stejnými tvárnicemi jako ostatní zdivo, žádné mosty vznikat nebudou, jelikož se bude jednat o stejný materiál. Dělat nějaké brikule s provázáním ke stávajícímu zdivu nebude nutné, jelikož zdivo je dostatečně široké a to okno není moc vysoké, nicméně pro sichr bych ke každé druhé tvárnici z boku navrtal přes vrut ocelový pásek, který se ohne a umístí se do lepícího tmelu do míst vodorovné spáry zdiva které se doplňuje (to je klasický detail, když třeba budete napojovat příčku k nosnému zdivu).
Odpovědět
@rimmer Moc dekuji za info!! :-D Mne shodou okolnosti volal kvuli necemu stavebni dozor z dovolene a rikal uplne to stejne, pasky nezminoval, ale dobry napad!) :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?