Co jste dělali první? Omítky nebo rozvody topení?

Profilova fotka
Prosím, prosím, co jste dělali první? omítky nebo rozvody topení? budeme mít strojní omítky, v 1.NP podlahovku, ta se bude dělat až po omítkách, ale ve 2.NP radiátory a topenáři navrhují první udělat omítky, a pak vyseknout kapsy a usadit radiátory (prý aby se nechodilo po rozvodech topení, ale moc se nám nelíbí sekat do nových omítek :( Jak to bylo u vás? Díky moc :)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás byly nejdřív rozvody a pak teprve omítky. Musíš si řemeslníky trochu hlídat, aby to uplně nepodupali, ale dá se to ;-) Sekat do omítek mi přijde jako blbost. Navíc aby ti nepodupali rozvody záleží na tom, kdy budeš mít podlahy a ne omítky ;-) A my podlahy dělaly až po omítkách. Podlahovku máme jen v zádveří a koupelnách a wc, tu teda dělali až těsně před podlahama, ale vývody ve zdi byly už připraveny před omítkama.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme měli napřed rozvody a pak omítky. Jenom samozřejmě podlahovku budeme dělat až po omítkách ale to je už celkem jedno.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to měli obráceně, topenář přišel až po omítkách. Sekal do omítek strašně málo. My jsme hlavně neměli strojní omítky, dělala nám je parta co bude dělat další věci, tak to opraví včetně těch dalších věcí co se během stavby třeba odřou.
Odpovědět
nám topenář řekl nejdřív omítky pak udělá topení. jinak nevím jak se dělá tlaková zkouška - tam přece musí být radiátory a topné médium - ale pokud budu teprve dělat omítky, tak zase vypustit a odmontovat radiátory? to mi přijde lepší nejdřív omítky pak radiátory :)
Odpovědět
my jsme dělali prvně rozvody a pak omítky. Nedovedu si představit dělat to obráceně :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Také děláme nejdřív omítky a pak radiátory. Těch trubek není zas tolik- máme je místy zakryté dřevěnými deskami a tam kde ne tam si hold dáváme bacha abychom na ně nešlapali :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Nejdřív rozvody, pak omítky, pak podlahové topení, pak podlaha a teprve potom budeme dávat radiátory :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?