Dělal jste někdo podlahové topení a až potom štuky?

Dobrý den, dělal někdo prosím nejdříve podlahovku a až potom štuky? Firma po nás chce nejdříve štuky, nám by se to ale hodilo opačně :) díky moc K.
Odpovědět
Profilova fotka
dělali jsme podlahovku před rokem a půl, zalitou anhydridem a štuky nemáme ještě teď :-D , když to vylévali, tak jsme měli jen v lepidle a perlince.
Odpovědět
super díky, firma to po nás chce opačně, tak uvidíme, jestli se domluvíme...
Odpovědět
Profilova fotka
@kkacca oni nám říkali, že je to lepší kvůli tomu, aby pak podlaha dlouho nevysychala, protože po těch štukách bude trochu vlhko a aby se neponičila, ale jelikož si děláme celý dům sami, krom toho topení a anhydridu, tak se k němu chováme šetrně a vlastně už přes rok v domě bydlíme, máme načisto jen půlku domu :-)
Odpovědět
@makkina tak nějak to bude právě u nás :) děkuju moc
Odpovědět
Profilova fotka
@kkacca není zač ;-)
Odpovědět
@kkacca to po vás chtějí správně, protože tak je správný postup, když vám nevadí že pak budete mít omítku u země ne ideálně rovnou a ne až k podlaze, tak je to na vás, ale je to horší a hůře se to pak dělá...
Odpovědět
Ono je to asi jedno.My jsme dělali nejdřív podlahu, protože když jí zalévají betonem a tahají hadice po domě, může se stát, že zacákají zdi, nebo je odřou hadicí.
Odpovědět
@kkacca ono je to lepsi. z omitek bude na zemi sileny bordel... ktery se tezko odstranuje... kdyz ho udelate na vylite podlahy, budete mozna muset pak vylit jeste nejakou nivelacku a nebo na kolena a par tydnu drhnout... nemluve o tom jak tu zaznelo, nebudete mit pak omitku pekne dotazenou u zeme
Odpovědět
Profilova fotka
@kkacca vůbec se toho neboj :-) kdo s tím nemá zkušenost, tak ti neřekne objektivní názor. My jsme minulý týden štukovali krb a jednu příčku a máme to krásně dotažené k zemi a rovné, záleží jen na šikovnosti a můj muž je puntičkář a co spadlo na zem se po zaschnutí lehce seškráblo, jelikož anhydrit už je po takové době tvrdý a suchý, žádná nerovnost nehrozí, můžu ti to vyfotit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
taky myslím, že je to prakticky jedno - buď ti ohodí zdi nebo podlahu. ;-) My to měli tak napůl - v momentě zalévání topení betonem byla půlka baráku vyštukovaná a půlka ne (no a část není dodnes). Beton jsme stejně zakrývali igelity, takže nově vzniklá podlaha se nijak nezakecala. Pokud jde firmě o vlhkost, to úplně neporadím, nevím, jak to funguje v zimě, ale myslím, že v zásadě by vlhkost betonu by štukům nijak vadit neměla (a naopak).
Odpovědět
díky moc všem za zkušenosti
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?