Do starého bytu dát sádrokarton nebo nové omítky?

Profilova fotka
Ahoj vsem resime jestli omlatit stare omitky a delat nove a nebo udelat sádrokartony. Jak to cenove vychazi na casu nam nezalezi :-p . Dky za rady :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my máme obojí, někde jsme renovovali omítky (to vyjde levněji asi) a někde jsme dělali sádroš (u zdí, kde jsme zevnitř zateplovali), sádroš stojí za metr i s prací 500-600 Kč. Omítky jsme renovovali perlinkou,nebyly totiž až tak strašné.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme sádrokartonové podhledy a omítku jsme dávali do chodby, pokoje a kuchyně sádrovou - ta byla drahá jak blázen (tyto 3 pokoje cca 15 tisíc), ale je to opravdu znát, zdi jsou nádherně rovné a vypadá to překrásně. V ložnici a dětském pokoji jsme nechali omítku stávající, zapravili jen praskliny na stropech, ale není to žádná hitparáda. Takže sádrovou omítku, ač je cena vysoká, moc doporučuju!
Odpovědět
My jsme se rozhodli pro nové klasické omítky v celém bytě. Byt 2+1 70m2 nás vyšel na 16 000 práce zedníků + spotřeba materiálu (asi 15 pytlů, pokud dobře vzpomínám). Vypadá to krásně, jsem spokojená. Ta cena je jen za natažení finální omítky. Vyrovnávání zdí a natažení perlinky do celého bytu dělal přítel sám. Sádrokarton jsem nechtěla ze subjektivních důvodů. Vyšší strop mi přijde luxusní a dutý zvuk při poklepu na sdk zeď mi vadí:) Od sádrových omítek do starého bytu nás odrazovalo okolí. Prý na té úplně hladké omítce vyskočí jakákoli nerovnost stěny a musí se to řešit velkou vrstvou omítky. To ale nemohu potvrdit ani vyvrátit...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?