Jádrová omítka - vaše zkušenost?

Dobrý den. Pokud jste dělali omítky na ytong penetrace lepidlo perlinka lepidlo stuk. Ráda bych se zeptala jakého jste zvolili výrobce, jakou zrnitost omítky a kolik mm měla vrstva. Ruční. Mockrát děkuji
Odpovědět
My to dělali tak, že první vrstvu lepidla s perlinkou stočili plastovým hladítkem na hrubo, po zaschnutí řídkým lepidlem přetáhli a stočili do roviny. Po tom štuk o zrnitosti 0.5mm na minimální vrstvu - někde opravdu těch 0.5mm. Spotřeba štuku o 1/3 menší než původní propočet ;-) Štuk si můžete dát i hrubší to je na každým, nám se líbí jemnozrnné omítky.
Odpovědět
@demolitionman dekuju, a jeste se zeptam, kdyz jste davali krabice na zasuvky a vypinace.. kolik jste je nechavali koukat nad uroven ytongu? Dekuji :-)
Odpovědět
Jo, tak to byla taky sranda. Asi komunikační šum mezi mnou a elektrikářem a krabice osadil moc ven, protože si myslel, že tam půjde omítka či co. Nicméně mě uklidnil, že to není žádný problém - přečuhující odřízl nějakou svou spešl frézou a ty co byli moc utopené se nastavují mezikroužkama. U nás to bylo divočejši protože část domu je 100let stará cihla, takže tam se nedalo odhadnout kolik tam půjde omítky.
Odpovědět
Profilova fotka
@neonkarybka Dobrý den, každý výrobce omítek má předepsaný technologický postup jak provádět aplikaci omítek. Ytong doporučuje své omítky https://www.ytong.cz/systemove-omitky...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?