Jak dlouho vám schly omítky a podlahy?

Dobrý den, zajímalo by mě, jak dlouho vám schly omítky (budou stříkané, ale to na to asi nemá vliv :-) ) a vylitá podlaha? Jaké zrovna bylo počasí? Urychlovali jste to něčím (např. vysoušeče apod.). Ráda bych si udělala alespoň přibližnou představu a nic moc jsem k tomu nenašla. Děkuji.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Podlahy ještě nemáme, ale omítky nám stříkali od 20.3. do 24.3. a dnes byly už bez map jen stěny stříkané jako první.
Odpovědět
podlahy jsou nejhorší, ty jsou cca 6-8 týdnů. pokud nespěcháte tak nevysoušejte nějak extra ale jen nárazově, za elektřinu dáte navíc kolem 20-30 000
Odpovědět
Asi dva týdny po zalití podlah jsme nasadili dva vysoušeče (obec je nakoupila po povodních) a nechali jsme je běžet šest týdnů.Spotřeba elektřiny nebyla nijak enormní.První týden se musely vylévat dvakrát denně a postupně to klesalo.Poslední týden už v nich bylo jen pár kapek vody. Podle truhláře který nám dělal okna a dveře je lepší čistě dřevěné komponenty montovat až tři měsíce po podlahách, to už by vlhkost neměla být pro dřevo nebezpečná.
Odpovědět
Profilova fotka
Podlahy schly přes 3 měsíce (duben-srpen). Ke konci se 14 dní vysoušeli průmyslovým vysoušečem, už jsme na to neměli nervy. Ale ze začátku by se tomu rozhodně ničím pomáhat nemělo
Odpovědět
robte cez leto -prudké schnutie to neni boh vie čo -len pomaly všetko má svoj čas
Odpovědět
Podlahy anhydridové skoro 4 měs. bez vysoušečů, od poloviny dubna do skoro půlky září. Okna byly otevřené skoro pořád, bohužel o když pršelo
Odpovědět
V unoru 2017 nam vylili betonove podlahy a delali sadrove omitky... vetrame co to jde, tento tyden se ma take zapojit podlahove topeni, ktere se postupne spusti. Moc nam pocasi nepreje, dum je porad vlhky a mame na zdech mapy. Uz mame zpozdeni, ale nechceme to uspechat... verime ze v kvetnu nejpozdeji v cervnu bydlime :)
Odpovědět
Profilova fotka
co? přítel mi tvrdí, že po zalití anhidritu tam nesmíme 3 týdny, počítala jsem, že pak už je to suché a jedeme se stavbou dál =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea jak nesmíte? Nám dělali podlahy před týdnem a něco a hned druhý dne jsme mohli přejít a otevírat okna a dveře. Jelikož máme vylite i chodby, nějak se chodit z patra ven musí... Příští týden jedu k podlaharum, začnou si jezdit měřit vlhkost, aby se vědělo, kdy bude reálné pokládat PVC. Mimo jiné máme též podlahové topení, v úterý zapojí do oběhu a začnou pomalinku spouštět. Ale říkali chlapi, že ideálně nechat schnout 6-8tydnu, nicméně pochozi to je..
Odpovědět
@blahova_andrea Anhydrit se musí nechat 48hodin "vzduchotěsně" uzavřený-tím myslím nechodit, nevěrat, jinak poproská....pak už je pochozí, ale pak ještě týdny a týdny bude schnout. Apoň tak mi to říkal náš stavbyvedoucí.
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzka3112 no prý tak tři dny bychom tam neměli chodit, pak chodit opatrně ano, ale rozhodně ne tam pokračovat v pracech. nebo jsem to celé špatně pochopila? :-N 6-8týdnů je pro nás teda šílená doba. my potřebujeme už v září bydlet, tlačí nás čas. snad bude dobré počasí a bude to schnout rychle :-N vím, že kvůli vlhkosti pak právě nemůžeme dávat sádroše atd.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak jj, tak nějak, je pochozí, ale ty týdny a týdny dalšího schnutí mě děsí :-N :-(
Odpovědět
Článek se načítá
@blahova_andrea Já už to raději ani neřeším, doufám, že se letos přestěhujeme :-) a to je tak všechno. My budeme nejprve dělat podlahy-protože tam máme většinu rozvodů a pak až omítky, no a pak dodělat krb, zateplení, fasádu, kryté stání.....no a mezitím budeme schnout a schnout a schnout.....a až to vyschne tak zbytek, jen vůbec nedokážu odhadnout jak dlouho ten zbytek může trvat (koupelna, plovoučka, vymalovat). Kdy plánujete stěhování vy? Tvůj muž jede jak fretka, to dělá všechno sám?
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak původně jsme už chtěli bydlet, pak bylo v plánu tak květen, pak prázdniny, teď to vypadá nejdřív na září a jestli to s podlahama bude tak na dlouho, jak to čtu tady, tak snad ani vánoce :-| terasu, stání atd...to ani letos neplánujeme :-N taky netuším, jak ten zbytek po podlahách může dlouho trvat. asi záleží zase co všechno, od koho, jak budou mít dělníci čas, jak budou práce navazovat... jede jako fretka. to je přesný :-D no snaží se, abychom byli co nejdříve ve svém, takže fakt neztrácí zbytečně ani minutu. v podstatě fakt téměř sám. dovézt jsme si nechali jen beton na základy a krovy na střechu, teď čekáme na okna a pak si necháme firmou zalít ten anhydrit. no a pak až do finále myslím zase všechno sám. s hrubou pár chlapů pomáhalo, aby se to rychle vyhnalo.
Odpovědět
@blahova_andrea Tak to má můj obdiv, je skoro tak rychlý jako naše firma na klíč :-). My jsme kopli v říjnu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea podlahy schnou, ale chodit se po nich může. U nás v té době dělali krb, obklady, venku jsme dělali plot, zamkovku.. Jenom nemůžete na podlahu dávat finální podlahu, dokud to bude mít určitou vlhkost
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak můj obdiv má taky. i když teď je teda dům nade vše a děti i náš vztah tím trpí. ale dělá to i pro nás, no. my se zasekli na těch oknech, kdybych je zvládli vybrat dřív a uzavřeli bychom před zimou, jak bylo v plánu, tak jsme se mohli za chvíli stěhovat :-N on tam tráví víkendy, i každý den po práci do tmy. umí toho hodně. 11let dělal stavebně dokončovací práce, takže ušetříme hodně na práci, protože vše zvládá a platí jen materiál. a kdy vám firma slibuje, že se budete stěhovat?
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici takže pracovat se tam dál může, jen nepokládat podlahu? ale třeba těm sádrošům taky vadí vlhko, takže se dál nehneme :-( až to bude schnout, tak snad konečně teda aspoň vybereme ty obklady :-D venkovní věci letos v plánu vůbec nejsou, takže využít čas na zámkovku nebo plot nemůžeme. potřebujeme udělat ty vnitřky. no necháme zaměřit kuchyni a necháme aspoň vyrábět tu, aby pak byla co nejdříve.
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea u nás se stálo cca 14 dní a pak kluci pokračovali.
Odpovědět
@blahova_andrea No právě, nic neslibuje :-). Naopak nemůžu z nich žádný přesnější termín vydolovat :-). Ale nás zas tak nic moc netlačí a já netlačím na ně, protože vím, že hodně záleží na počasí, subdodávky zatím šlapou, takže na jejich straně zatím zdržení nebylo. Přes zimu jsme 3 měsíce stáli-až do oken, které namontovali cca o měsíc později, než jsme původně plánovali (chtěli jsme, aby stavba trochu sedla). Ve smlouvě je dokončení 10/2017, ale jak to bude ve skutečnosti....pracovat můžete, teď jsem to někde načetla, že po 48 hodinách pochozí a cca za týden se může začít uvnitř pracovat, podlahy po vyschnutí-záleží jaké-měří se % vlhkosti a podle materiálu se to liší. Dlažba snese více než třeba dřevo-to samé nábytek ....Ale protože za 14 dní začně tropické léto, teploty trvale nad 30st a to i v noci, tak máme za měsíc podlahu jak troud :-D a děti půjdou do školky už z nového domečku ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici super. konečně povzbudivá zpráva. a čím pokračovali, jestli se můžu zeptat?
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak já myslela, že máte nějakou smlouvu a tam je termín daný. já bych to teda vyžadovala. a sankce v případě, že to nestihnou a nedodrží :-N člověk většinou řeší stěhování odněkud a potřebuje to prostě vědět. nás teda tlačí i banka. na podzim musíme kolaudovat :-N nábytek tam žádný vlastně stěhovat docela dlouho nebudeme, vše se bude vyrábět pak na míru až tam budeme bydlet. až bude podlaha, tak se zaměří kuchyně a než se bude montovat, tak to snad bude vyschlé a pokládat se bude dlažba a vinil, tak to snad není tak choulostivé. kdyby už jela rekuperace a podlahové topení, tak by s vlhkostí pomohlo i to, ale to netuším jak bude. má přijít tropické léto? já jen zahlídla, že do konce měsíce hnus, tak jsem na trní, aby nám to neodložilo okna. raději beru ta vedra. v baráku máme kosu, i když je venku krásně :-D no děsně bych chtěla v září vodit děti do školky už z domova, chci zase vařit ve své kuchyni a žít jako dospělý samostatný člověk! :-)
Odpovědět
@blahova_andrea Ale jo, termín tam je, sankce taky, ale jak píšu, nechali jsme 3 měsíce domeček sedat. Jediné, co nás limituje je výpovědní lhůta z nájmu a ta je, myslím, ze zákona 3 měsíce :-).....takže ještě moře času. Raději budu platit nájem měsíc navíc, než být s 2 dětma měsíc na staveništi, nebo pod mostem :-). Rekuperace by vám určitě pomohla od vlhkosti i to topení....no my tam max. topit, rekuperaci mít nebudeme. A to počasí....to byl spíš pokus o pozitivní myšlení :-)....ale neboj, určitě to stihnete. Okna můžou montovat i v děšti, jen jim nesmí , mrznou a to určitě už přes den nebude, zvlášť u vás na jihu :-). Držím palce, ať vám všechno klape.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak no tak já se teda těším i na to, že půjdu s dětmi na staveniště hned jak to bude možné, hlavně už být sami. ta okna máme slíbená, ale papírově nic, co by je nutilo. tak nezbývá než to pozitivní myšlení :-D
Odpovědět
@blahova_andrea Tak to my jsme sami už dlouho, takže to není "motor"....mám pocit že se s tím celkem loudáme, od koupě pozemku do kopnutí uběhly 2 roky....ale chápu, že se těšíš....já bych zase někdy ocenila hlídání v dosahu...takhle jsem jak indiánská babička s 1-2 dětmi v závěsu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak my byli sami, jsem zvyklá být indiánská babička, ale po dobu stavby jsme museli k přítelovým rodičům, časově i finančně by to byl jinak problém. a to je po víc než deseti letech klidu samostatnosti šílený. hlídání je fajn, ale líp se mi žilo dřív, ač žádné nebylo ;-) dva roky mi nepřijdou jako loudání. neznám nikoho, kdo by zvládnul kopnout pod rok. ten jeden až dva mi přijdou jako takový standard.
Odpovědět
@blahova_andrea Vážně, já myslela, že jsme divní, koupíme pozemek, pak několik měsíců nic, pak vybereme architekta, kterého po půl roce zabásli, pak zase pár měsíců nic-protože jsme byli fakt dost naštvaní a znechucení, pak další architekt-všechno od začátku, zdržení kvůli výjmutí z půdního fondu, pak zdržování kvůli úmrtí dvou "sousedů".....kdyby tohle nebylo, tak kopneme cca do 6 měsíců...ale asi všude je něco :-). Tak proto moc ty termíny neřeším, už jsem vycvičená :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea Už toho moc nebylo, dělaly se obklady, krbař dělal krb a malovalo se. A pak se čekalo a čekalo, protože zbývala pouze finální podlaha a dveře a to se mohlo dávat až na vyschlou podlahu.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak kazdemu to zbrzdilo neco a proste to trvalo
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
@nininka23 Ahoj,jaké jste měli teploty když Vám omítky dělali?Pokud si to pamatujete :) Máme vše nachystáno,ale počasí se nechce.Vím že je v tech. listu napsáno +5°C, ale co když teplota v noci klesne na nulu nebo méně ?Nemáte zkušenost?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?