Jak se správně dělá štuková omítka?

Profilova fotka
Prosím o radu, zaděláváme díry po nové elektroinstalaci a vodě v cilovém bytě. Zadělali jsme maltou a teď dáme štuk, ale chci se zeptat, jak se správně nanáší, a kdy se zahlazuje, jestli ihned nebo po jaké době až to zaschne. Jsme laici a na googlu jsem toho moc nenašla. Díky za pomoc.
Odpovědět
Štuk jsme nechali proschnout a navlhčeným hladítkem potom stáčeli a vše je v pohodě a drží.Také jsme dělali poprvé a sami,nebojte zvládnete to ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Je lepsi to pretahnou perlinkou a lepidlem ,ta zabrani praskani te vomitky .kdyz to rovnou vystukujete tak se vam skopiruje celi obvod a bude videt kde ste zed opravovali. Jinak si na michejte stuk tak ze si dle potreby si do kybliku nalijet vodu a donej nasypete stuk po zamichani musi mit konzistenci jako maslo takovy roztiratelny v kybliku nechte odstat tak cca15 min. a znovu promichate a muzete natahovat po stene , natahnete to tak ze si vezmete natahovak na nej stuk a rovnomerne na nasite na stenu , tak po 2 min zalezi jak to schne si namocite filcak nejlepe tvrdsi pena a zacnete tocit tak aby stuk byl stejnomerne rozetren to :-uz uvidite .Provas bude lepsi kdyz to natahnete dvakrat. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?