Kombinace omítek a sádrokartonu - ano či ne?

Zdravím všechny, prosím o radu - stavíme z porothermu 30 na pěnu + budeme mít 15cm polystyren a řeším vnitřní omítky a jejich vlastnosti. Dost jsem se dočetla o tom, že tím že stavíme na pěnu, tak že není naše zdivo dostatečně uzavřené a že se doporučuje realizace klasické omítky. Po přepočtení kolik by nás stál celý dům na realizaci omítek vs kolik by nás vyšlo udělat jen obvodové zdivo do klasických omítek + veškerý vnitřek ze sadrokartonových desek - (stylem viz obr) je rozdíl nějakých 30 tisíc. ( počítáno s tím že sádrokarton zvládneme svépomocí, ale na omítky klasické si netroufáme) Co si prosím myslíte o tom zkombinovat omítky ( na obvodové zdi) a sádrokarton na vnitřní příčky ? ... popř realizoval to někdo ??? ... Moc moc děkuji za odpovědi a Vaše názory.
Odpovědět
A co nalepit SDK i na ty obvodové zdi?
Odpovědět
No abychom to právě "uzavřeli" tak na tom obvodovém zdivu by měla být klasická omítka ... Takže proto
Odpovědět
Dle mého pokud by se SDK lepil celoplošné na hřeben tak to uzavře také.
Odpovědět
V jakém směru není Vaše zdivo dostatečně uzavřené?
Odpovědět
@tente84 tak to popravdě nevím .. neumím teď bohužel najít kde jsem to vyčetla ... Vy myslíte že je to hloupost ??
Odpovědět
A venkovní omítka to neuzavře?
Odpovědět
Profilova fotka
@majdapes my se nejspíš vydáme cestou sdk místo omítek... Manžel je vyučený sardokartonař a říkal že se to normálně dělá. Lepí se to na buchty z lepidla nebo i na vrstvu pomocí hřebene. Jinak je potřeba si pohlídat aby desky byly rovně aby to nevypadalo jako leporelo :-D
Odpovědět
My to máme také tak a zatím spokojenost.
Odpovědět
@skochovi můžu se zeptat prosím kolik vás to vyšlo a kolik máte m2 ? moc děkuji za info :-)
Odpovědět
kdyby na tuto diskuzi někdo narazil tak dám info jak jsem uzavření cihel vyřešila - na obvodové zdivo budeme aplikovat "Soudatight SP Tekutou membránu" díky čemuž za 8 tisíc luxusně uzavřu z vnitřní strany cihly a vesele budeme aplikovat sádrokarton také na obvodové stěny - všem co se zapojili moc děkuji :-) - až dokončíme realizaci přidám pak fotky do alba - tak kdyžtak pak v květnu můžete kouknout :-) ..
Odpovědět
Profilova fotka
@majdapes co je myšleno tím uzavřením?
Odpovědět
@majdapes pokud chcete dům opravdu uzavřít. Pamatujte na to, že tak musíte udělat i mezi příčkami a venkovními zdí.
Odpovědět
Článek se načítá
@majdapes mam doma vsude resenou omítku pomoci sdk, je to byt, bylo to nejlevnější a nejrychlejší řešení, navíc jsem to nechtěl nijak kombinivat z důvodu jineho povrchu sdk pricek a vnějších omitek, problem nikde není, jen když je potřeba neco kotvit do zdi, tak je to za trest. Do domu bych to nedal a udělal klasické omítky cenovy rozdíl nebude velký a myslím, že trvanlivost bude vyšší u klasické omítky. Jediná vyhoda sdk je ta, že se dá cokoliv opravit nebo dodělat aniž by to bylo vidět.
Odpovědět
@jaroslav1987 děkuji za názor ..
Odpovědět
@zuzana_ka uzavřením je myšleno uzavřít duté cihly ... tím že z venku budu mít polystyren a ne rovnou fasádu, tak ty cihly fyzicky nebudou porovitě uzavřené .. hrozí pak plísně a tak :-) ...
Odpovědět
@majdapes Stále nechápu co vlastně řešíte. Fyzické neuzavření pórovitosti duté cihly a hrozící plísně mi přijde jako nesmysl. Nemáte odkaz na nějaký text, kde se toto řeší? Pokud normálně větráte okny a nemáte tepelné mosty, tak Vám plísně, při 30cm cihly a 15cm polystyrenu, nehrozí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?