KTEROU BÍLOU BARVU NA VÝMALBU SÁDROVÝCH OMÍTEK

Dobrý den, vážení. potřebuji poradit, která BÍLÁ barva je vhodná na sádrové omítky do interiéru. bylo nám řečeno, že disperzní barvy jsou nevhodné, protože vytvoří parotěsnou membránu, která zruší funkci „dýchání“ sádrové omítky. předem vám děkuji za odpověď JEDNODUŠE ŘEČENO, CHTĚL BYCH KVALITNÍ BÍLOU BARVU, KTERÁ BUDE DÝCHAT A NEUZAVŘE TO SÁDROVOU OMÍTKU. DRUH OMÍTKY: BAUMIT RATIO GLATT L
Odpovědět
Nejspíše Vám to řekl někdo, kdo maloval maximálně Primalexem, ale dnešní kvalitní barvy už jsou mnohem dále. Doporučuji cokoliv od Německé firmy ZERO, klidně jejich základní řadu, která je naopak vysoce paropropustná. https://www.zerobarvy.cz/cz/startweiss Napenetroval bych to doporučenou penetrací výše v odkaze. Jedná se o velmi kvalitní barvy za které si člověk ale připlatí.
Odpovědět
Profilova fotka
@zateplovak Pro barvu žádné specifikum není, měla by být co nejvíce paropropustná (nejlépe kolem Sd 0,02m), doporučené jsou klasické akrylátové disperse a silikonové barvy, nepoužíval bych práškové ani silikátové barvy. Vždycky by měl být podklad a vrstva nátěru ponechaná důkladně zaschnout, ale malíři by Vám měli poradit nejlépe (viz např: K osvědčeným malířským technikám výmalby interiéru patří tento popsaný způsob doporučený např. spol. HET (K penetraci sádrokartonových desek a sádrových stěrek je nejvhodnější UP-Grund. Nicméně jeho aplikace by měla být s ohledem na jeho vlastnosti pouze malířským válečkem. Jemnou strukturu výmalby dosáhnete použitím vhodného malířského válečku a správným ředěním nátěrové hmoty. Váleček by měl mít krátký chlup a nízký polstr. Časová prodleva mezi jednotlivými nátěry je závislá na teplotních a vlhkostních podmínkách v prostoru aplikace. Obecně lze říci, že další nátěr může následovat po dokonalém zaschnutí nátěru předešlého. Zdroj: Ing. Zdeněk Kratochvíl, Vedoucí obchodně technického servisu HET, spol. s r.o., GSM: +420 724 986 133, E-mail: zdenek.kratochvil@het.cz, www.het.cz) ), názorů na to je ale ke stažení a k diskusi nespočet. Většinou není chyba v sádrové omítce, ale v onom popisovaném vysychání a vyloučení vápenatých iontů na povrch (několikrát i konzultováno s centrálou v Německu a laboratoři). Povrch sádrové omítky lze i přebrušovat papírem zrnitosti 180 – 240, ale následně je to nezbytné opatřit penetrací Tiefengrund nebo Grundierung, osobně ale tento způsob nedoporučuji Tohle my psal technik od společnosti Knauf když jsem se ho ptal že jsem četl v diskuzích problém s malováním sadrovych omítek.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?