Omítka v novostavbě - doporučte

Dobrý den, rozhodujeme se jakou zvolit omítku v novostavbě z Ytongu. Jaký je ideální druh omítky co se týká kvality, funkčnosti a estetiky? Je lépe zvolit strojní nebo ruční? Můžete mi popsat +- různých variant? Předem děkuji za vaše názory.
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsme to resili, nakonec jsme se domluvili se zedniky na - napenetrovat Ytong, lepidlo+perlinka, penetrace a kerastuk. mame sikovne zedniky, takze rucni prace je OK
Odpovědět
Profilova fotka
@wendy213 Dobrý den, Každá omítka má své plusy a mínus, i každý výrobce omítek je jiný. Ytong doporučuje proto tyto ověřené omítkové systémy: http://www.ytong.cz/cs/docs/doporucen... S pozdravem technická podpora Ytong
Odpovědět
Ahoj @wendy213, jak jste spokojeni ze stavbou z ytongu a jaký ytong máte? My dokončujeme projekt a máme jako obvodové zdivo navržený právě ytong ale bez dalšího zateplování 50cm šíře. Ale hodně lidí nám to rozmlouvá, ať to raději změníme na cihlu. Moc děkujeme za všechny zkušenosti pro i proti.
Odpovědět
@mikys44 Máme obvodové zdivo z 30 cm Ytongu, v ložnicích příčky ze Silky a pár příček je z 10 cm tvárnic. Zateplovat budeme 14 nebo 15 cm EPS. Výstavba byla rychlá i celkem přesná. Tvárnice jsou lehčí oproti cihle, dají se řezat i ruční pilkou. Výborně se dělají drážky do zdi (kromě Silky).
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na názor kdy začít dělat omítky. Naše situace, novostavba ve fázi hrubé stavby začátek září 2016, teď se dodělává střecha a za 8 týdnů budou okna a dveře. stavař bude dělat prvně odpady, vodu, elektřinu a postupně chce začít omítky, máme stavbu z Porfixu a občas slýchám, že stavba musí pořádně vyschnout, ale nedovedu si představit o jakém období se bavíme, měsíc, půl roku, rok? Je mi jasné, že je vše podmíněné topením v prostoru, atd... ale zajímalo by mě kdy jste případně začali s omítky? Děkuji za názory.
Odpovědět
Profilova fotka
@mikys44 Dobrý večer, v létě jsme dokončili hrubou stavbu z Ytongu obvod a nosné příčky. Práce s tvárnicemi byla velmi dobrá i já jsem to zvládla při pomáhání. Při jakémkoliv řezání ruční pilou nebyl problém v přesnosti oproti cihle i s výřezem na kanalizační či odpadové trubky. Obvodové zdivo máme z tvárnice o rozměrech 37,5 x60cm , vnitřní příčky budou některé z 20cm šírokých tvárnic a některé z 15cm širokých tvárnic. Zateplovat novostavbu určitě budeme 10cm polystyrénem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?