Praskliny na omítce, řešili jste to nějak?

Dobrý den, prosím o zkušenosti s vnitřními omítkami - fajnová. Na přiložených foto je již hotová poslední vrstva fajnové. V některých místech - v rozích, u stropu apod. se objevují prasklinky. Řešit, neřešit? Reklamovat? Skryje malba....? Nerad bych, aby pak praskalo po malbě. Díky za tipy.
Odpovědět
Nikdo neporadí?
Odpovědět
@tomaskrizcz Záleží, čím je to způsobené. Pokud je to stále v pohybu, tak to malba neskryje. Pokud například jedna zeď je obvodová a druhá je příčka, přičemž ta příčka není provázaná do obvodového zdiva, pak může třeba pohybem krovu ve větru omítka v tom místě stále praskat. Nebo i obyčejným sedáním domu. Všechno jsou to pohyby to desetiny milimetru, ale na omítce je to pak znát. My máme například jednu krátkou prasklinku, která se otevře vždy v létě s tím, jak se ohřeje střecha. A v zimě se zase kompletně zavře, takže nejde najít a to ani když víte, kde je. Osobně si myslím, že to není chyba omítkářů, ale chyba zedníků nebo projektanta.
Odpovědět
tohle 100% malba nezakryje. podle mého názoru nepomůže ani akryl. je to špatně provedeni provazani zdí
Odpovědět
Malba to nezakryje a ani akryl bych tam necpal.Akryl změní během krátké doby odstín a bude to znát.Řešením by mohlo být použití speciální samolepicí pásky,která se nalepí na roh a natře malířskou barvou.Páska je tak tenká,že není znát.Najdete na Hasoft.cz,nebo Schuller.
Odpovědět
Díky za reakce.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Myslim, ze neni dobre provazovat obvodove zdivo a pricky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?