Přechod mezi sádrokartonem a stěnou - řešení při výmalbě

Dobrý den všem, mohl by mi někdo poradit, jak řešit tento problém? Přestěhovali jsme se do podkrovního bytu a přechod mezi sádrokartonovým stropem a zděnou stěnou je řešen pomocí polystyrenové lišty. Plánujeme výmalbu celého bytu a chtěla bych to vyřešit jinak. Zjišťovala jsem nějaké možnosti a dočetla jsem se o tmelu, popř. nějakých páskách, ale moc se v tom nevyznám a zatím jsem to neřešila s žádným odborníkem. Zajímaly by mě tedy vaše zkušenosti, jak se to řeší, jaká metoda je nejlepší, přibližná cena, atd. Předem díky za informace ;-)
Odpovědět
@lol27 Ahoj,přechody se řeší Akrylem.Ale musí sádroš dělat opravdu pečlivý řemeslník aby spára okolo stěny byla co nejtenčí.Pokud už se povede udělat tam větší díru,tak lze dosádrovat ale většinou pokud je tam více sádry,tak spoj práská.
Odpovědět
Když se sádrokarton montuje, lepí se na zeď papírová páska. Sádrokarton se přirazí ke zdi, přišroubuje a tmelem se to dotmelí ke zdi. Do tmelu se vmáčkne skelná páska, aby tmel praskl právě jen ve spoji s papírovou páskou. Přečnívající kus pásky se odřízne. Nerozumím tedy tomu, jaká spára. Jako že někdo nechá sádrokarton u zdi nezatmelelný ?! To že u zdi spoj praskne se předpokládá a v podkroví je to normální (díky pohybu střechy roztažností). Tato spára se pak přejede akrylovým tmelem nebo se použije speciální malířská páska, která se do rohu vlepí a přetře se. Díky tomu se prasklina již neobjevuje. Přetřít samotnou prasklinu nestačí, vždy se vytvoří znovu. Takže záleží, kolik toho pod lištou chybí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Obnovuji téma. Rohy jsme přetřeli akrylátem, ale po přemalování jsou popraskané. Jak to řešit??? Jde nejen o stropy, ale i o sdk stěny. Zatím máme jen jednu místnost. Je logické, že když je akrylát nesavý, tak barva na něm popraská. Jak jste to dělali vy?
Odpovědět
Profilova fotka
@vitkovi pokud vám praskají spoje SDK desek, pak jsou tmelené špatně a bude to praskat pořád...
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyz pouzijete toto: http://www.levnestavebniny.cz/paska-n... Tak vam to praskat nebude.
Odpovědět
@jumpmans je to sice fajn věc, ale když máte na stěnách roztocenou omitku a na stropě hladký sdk, tak se to použít nedá..
Odpovědět
@lol27 pretrit akrylem (ale kupte nějaký lepší) pak nechat 3dny- minimálně a pak až malovat.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Ahoj, řeším právě montáž sádrokartonu a chtěl bych předejít budoucím prasklinám ve spoji se zdí. Líbí se mi http://www.knauf.cz/separacni-paska-t... ale bohužel, nemůžu to sehnat do zítřka. Dočetl jsem se, že stejnou funkci splní i průhledná lepící páska, nebo malířská papírová. Máte s tím zkušenosti? Díky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?