Rekonstrukce omítky starého RD, jaká je cena?

RD starý cca 55 let, omítka (vubec nevím jaká to je), začíná na místech opadávat a objevují se cihly pod omítkou... RD 3,5+1, cca 110m², z poloviny patrový, podobný typ jako tento: http://www.sreality.cz/detail/prodej/... Kolik by tak stála rekonstrukce? Předpokládám že by se stará omítka musela napřed odstranit PO celem domě ( i tam kde je ještě jakž takž ok) a pak se nanést nová. Jaký typ nové omítky nevím, nějaký základní, nejde mi design, jen o funkčnost, aby dostatečně chránila zdivo pod ní. Má někdo zkušenost? V jaké cenová reakci se to tak celkově pohybuje? do 25 tisíc, do 50ti nebo dokonce do 100 tisíc Kč?
Odpovědět
Profilova fotka
@friss Spočítej si metry čtvereční ne podlahové plochy, ale plochy stěn. Co drží i při poklepu, se většinou násilím nestrhává, ale samozřejmě lepší udělat omítky všude nové. Když už budete v tom, je vhodné zvážit jestli není nutnost i nových rozvodů elekřiny apod. My teda máme omítky dělané ručně, a vyšly nás na 40 tisíc, ale metry ti neřeknu, podl. plocha 60m2. Také zvaž, zda ruční nebo strojní, strojní pro představu ceník např. zde.
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.aktionstav.cz/cs/cenik-str...
Odpovědět
@zamilovanadonej Jestli ono není spíš řeč o fasádě.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofejn Tak to asi ne, nebyla o tom řeč....
Odpovědět
Nevím, ale chce chránit cihlu pod omítkou. V interieru? Snad to tazatelka upřesní.
Odpovědět
Jj myslím samozřejmě exteriér RD, tzn. tu fasádu... Tam to bude asi nad 40 000kč...?
Odpovědět
Profilova fotka
@friss Takovýhle dům se ale vyplatí zateplit....hledáš cenu u všeho. Oslov několik firem na rekonstrukci, protože to co vše píšeš- fasáda, střecha, okna, elektřina atd., je takřka kompletní rekonstrukce. Nacení ti nabídku, a je to snadnější než spekulovat cop by kdyby. Tady to toiž nic jiného než spekulace nebudou.
Odpovědět
Tak někdo určitě (snad) bude mít zkušenost s relativně nedávnou rekonstrukcí, v tomto případě fasády u podobně velkého domu v nějaké základní kvalitě. Jinak nejde o mě, není to muj dum, ale dum rodičů který brzo bude potřebovat rekonstrukci (už ji měl "dávno" mít) ale rodiče si to asi sami nebudou moci dovolit, ani to zatím nijak neřeší, značnou část budu muset platit já. Proto se předběžně ptám na cenu at vím s čím mám v rámci pár let počítat... Firmu se mi zatím oslovovat nechce, protože předpokládám že takové předběžné nabídky by nedávali, ale za optání na internetu nic nedám, proto se ptám "nezávazně" tady, abych měl alespon předběžnou představu kolik to tak může stát.
Odpovědět
@friss my poptávali pro získání představy firmy rok dopředu, řešili jsme výši hypotéky a nikdo s tím žádný problém neměl. Teď už řešíme konkrétní nabídky a jen pro představu, včera tu byla firma a volno mají v červnu 2016 (už jsme tu měli před nimi jednu a ty v září brali zakázky na květen 2016), takže ono to taky není, že si vzpomeneš a firma přijede. Klidně bych tedy oslovila firmu na nějaký základní nástřel ;)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?