Sádrové omítky a omítníky

Profilova fotka
Dobrý den zajímalo by mě jestli firma která vám dělala omítky používala omítníky. Mám jednu firmu objednanou na omítky a ta je používá.Bojím se jenom jedné věci , že omítníky po čase vylezou a prorýsují se do omítky nebo budou reznout , ikdyž jsou pozinkované.
Odpovědět
Já jsem si dělal sádrové omítky sám a dělal jsem si svislé pruhy ze sadrové omitky, které sloužily jako omítníky. Kdybych kupoval omítníky (drahá záležitost), tak PVC. Měl bych stejnou obavu jako vy.
Odpovědět
Profilova fotka
@specnaz84 Ještě jsem přemýšlel že by jsem jim řekl ať omitniky potom vyndají a zadělání spáru po nich.
Odpovědět
Podle mě máš zbytečnou obavu. Co potom rožky? Ty taky vyhodíš?
Odpovědět
Profilova fotka
Manžel zdil VPC naprosto rovně. Přišla firma, naplacala dřevěný laťky jako omítníky a omítky by byly cca 2 cm tlustý. Tak je muž vyhodil a koupil si pár kovových omítníků. Vždycky je pak vyndal a spáru zaházel
Odpovědět
Profilova fotka
@davex Ty nevyhodím ty jsou z hliníku.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, omítníků se nebojte, jak tady někdo psal, tak je to stejné jako pozinkované rohy, které jsou rozhodně plus. Tyto komponenty mohou reznout pouze, když jsou poškozené, už když se dávají do omítky - pak to reznout může.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jakou omítku nejlépe použít na vpc cihly? Sadrovou, nebo jadrovou? Lze použít i jednovrtsvou omítku s perlinkou bez použití štuku?
Odpovědět
Profilova fotka
Některé firmy to umí i bez omitniku, mrkněte třeba na you tube na svépomocí.cz mají tam video kde aplikovaly vápenné omítky baumit klima. A porovnávali i jiné omítky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?