Škrábání stěn. jsou ok?

Profilova fotka
Dobry den. Koupila jsem byt a delam komplektni rekonstrukci bytu. Najala jsem si remeslniky a chtela jsem po nich, at mi pripravi steny k vymalbe. Puvodne jsem nechtela nic skrabat, ale presvedcovali me, ze barevnou stenu nepretru. Prikladam foto pred skrabanim a po skrabani. Nejsem odbornik, ale pouhym okem mohu rict, ze po skrabani sten vypadaji hur. Mohu odmitnout zaplaceni? Prikladam foto pred a po.
Odpovědět
Profilova fotka
Nevidím důvod... je to běžně oškrábaná stěna... opravit díry, napenetrovat a 2x vymalovat a musí to být ok ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Bezne oskrabana stena? Vzdyt to neni vyskrabane do hladka. Mistama je to doskrabane na beton. A stare vymalby zustaly.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 a to nemluvim o tom, ze tam nechali vsechny mozne hmozdenky, hrebiky apod.
Odpovědět
Profilova fotka
@barbaressa ale do hladka to moc nejde škrábat... záleží jakej je podklad... první výmalby skoro vždy zůstane, ta je "vpitá" do zdi. Tak záleží jaké bylo zadání, zda jen škrábat, nebo i opravovat... pak je možnost nechat je to vymalovat, ať je to nanich, pak by si sami měli podklad připravit, jinak co jim "vyleze" musí opravit...
Odpovědět
Příprava oškrabaného podkladu na malování je asi tak 100x větší vopruz než vlastní malování. Pokud bych nemusel, tak bych neškrabal. Pokud je tam ale mraky starých nátěrů, které se už loupou nebo se nabalují na malířských váleček, tak se škrabat musí.
Odpovědět
Zdravím, dnešní akrylátové barvy jsou schopné utrhnout z podkladu jakékoliv zbytky hlinkových nátěrů a příprava podkladu je tím velice těžká. Staré hlinky jsem škrábal lehce navlhlé špachtlí a zbytky smýval vodním vysavačem, pak se mi osvědčilo povrch "naštukovat" hrubším lepidlem tuším od Baumitu, pak penetrace a vrchní barva. Nic moc práce. Martin
Odpovědět
Také jsem to nedávno dělal a je to ok. Ono to nikdy nejde úplně přesně, ta malba pod tím také nebyla dokonalá, místama je to vyspravované, jinde jsou boule, různě upravované rozvody apod. Je dobré to po seškrábání před štukováním ještě omýt houbou, čímž se zbaví stěna zbytku barvy a následně pak napenetrovat. Díry opraví zedníci, mají na to lepší materiál než sádru.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?