Vnitřní omítky bez izolace stropu v Únoru - ano či ne?

Je tady prosím někdo, kdo dělal vnitřní omítky v zimě? Máme bungalov a stropy nejsou prozatím zateplené. Vatu před omitkami nikdo nedoporučuje kvůli vlhkosti a stříkanou izolaci pořád zvažujeme. Jsou i takoví co nedoporučuji. Více se kloníme k vate, ale máme strach jestli se to dá bez izolace vytopit alespoň na 5st😒 Máme pouze na tramech na stropě USB desky. Předem díky za rady a názory.
Odpovědět
dá se to vytopit, jen to rychleji vychladne.
Odpovědět
Všechno jde, když se chce, ovšem některá opatření stojí peníze. Vytopit lze vše, ale stojí to často dost peněz. Nedají se v mraze omítat betonové obvodové konstrukce, protože promrznou a omítka z nich následně odpadá. U cihly tento problém není, tam to lze. 5°C je na omítání málo. Mělo by být minimum, alespoň 10°C, tak aby se vyloučily chladná místa např. v koutech. Při +5°C se již zastavuje hydratace, a přerušení hydratace znamená velký problém na kvalitu a životnost. Doporučuji, práce přerušit a pokračovat v klimaticky vhodných podmínkách, neboť se nejedná pouze o teplotu vnitřních prostor, ale též musí být zajištěna teplota materiálu omítané směsi. V případě nutnosti provádění v zimě je v podstatě jedno zda izolaci dáte nebo ne. Tzn. bez izolace = vyšší náklady na vytápění a udržení teploty na + 10°C v objektu S izolací = vyšší náklady na vysušení a odvlhčovače pro zbavení vaty z izolace. Vata se při namočení slehne, což oproti instalaci v suchém stavu, nemá až tak velký vliv, neboť se jedná o průchod tepla přes g/m2 vaty.
Odpovědět
@nelinecek A nebolo by lepšie teraz dať vatu a na to parotesnú fóliu, to môžeš aj keď je +5. A keď už máš parotesnú fóliu, tak sa ti vlhkosť z omietok nedostane do vaty a v prípade kúrenia môžeš ľahšie vykúriť miestnosti, lebo už strop máš zaizolovaný. A vysušiť omietky budeš musieť cez okná a nie cez strop.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?