Vnitrni omitky ytong / salith P2

Ahoj vespolek. stavíme RD z ytongu (yq450), a objednal jsem omítky salith p2. V plánu je udělat je ve 2 vrstvách - 1. vrstva celoplošně s perlinkou, 2. vrstva finální štuková, zafilcovaná. Jak ytong, tak výrobce omítky tvrdí že není nutné zeď penetrovat, že stačí lehce navlhčit. Vlhčil jsem tlakovým rozprašovačem, pak i hadicís se sprškou a stejně mi omítka tuhne pod rukama - když natáhnu pruh od země až nahoru, už dole nezatlačím perlinku. S tou hadicí je to trochu lepší, ale zase všude hrozná potopa. Přiznávám, že jsem dal na doporučení a zatím nedal penetraci. Jaké máte zkušenosti s taháním na ytong? Bude penetrace cesta? Od rána hledám ruzné tipy/triky/videa. Pokud máte vlastní zkušenost budu rád. čau Jarda
Odpovědět
Profilova fotka
@jarkral To je nějaké divné že by takto rychle zasychala omítka, když to porovnám se zdicí Maltou od Ytongu tak ta v malé vrstvě což je 5 mm začíná zavadat během 3-5 minut a to bylo předevčírem kolem 20°C. Spíš jestli to nebude tím že Ytong a hlavně YQ Lambda 450 je tepelněizolační zdivo tudíž má větší porovitos takže může vytáhnout rychleji vodu že směsi a tím pádem to rychle vadne, každopádně co jsem se zajímal o omítky jakéhokoliv výrobce tak vesměs penetrace byla v postupu. U Ytong omítek píší že není třeba to je pravda ale zase by to možná bylo řešení tím že nebude Ytong tolik brát vodu, protože zase když bude moc vody tak ta omítka se nemusí spojit to třeba porovnávám z Maltou zdicí kdy jsem moc navlhčil tak Malta klouzala. Každopádně řešil bych to s technickou podporou toho výrobce omítky.
Odpovědět
Ytong je statický takže nepraská proč tam dáváte celoplošně perlinku?
Odpovědět
@jirkajn bez té penetrace to pravdu vycucne všechnu vodu rychlostí blesku.
Odpovědět
JJ penetrace základ nebo to namáčet ale ytong se nemá.
Odpovědět
Chtel jsem omitky salith, nasel jsem pouze kladne recenze a cena je prizniva. OZ ze salithu mi rekl ze bud p3 (ta obsahuje vlakna a neni potreba perlinka, pouze prechody materialu, preklady atp.) nebo p2, ktera je bez vlaken a celoplosne perlinka. Takto to ma i ytong uvedene v doporucenych omitkach. Na dnesek jsem zkusil jednu mistnost napenetrovat, tak doufam ze to bude lepsi. Kropit se mi to uz nechce, lehke pokropeni nestaci a kdyz to promocim vodou, tak je z mistnosti bazen.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@jarkral Dobrý den, pomohlo to nějak výrazně, že jste penetroval?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
Dobrý den, jen se tak zapojím protože jsem omítky Salith P2 teď dělal na Porfixu. Penetroval jsem, perlinku jsem dával, zvlhčoval jsem a tahali jmse omítku ve dvou..jeden od pulky nahoru, druhej pod lešeníčkem od země do půlky a stejně jsme tu perlinku tak tak zapracovali do omítky...Takže ano...chlastá to dost i tak a musí bejt člověk rychlej...ta druhá vrstva po vyzrání první je již o poznání pomalejší. Každopdáně perlinku jsem dával, protože jsem dělal omítku hodně na tenko na těch dvou vrstvách tak do 5mm.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?