Ano nebo ne LED bodovkám?

Tak jsem dneska zkoukla LED bodovky a nevím, ale přišlo mi to jako docela ostré světlo ... jak jsem do toho čouhala čtvrt hodiny, tak jsem asi hodinu viděla jen obrysy :-D ... jste spojeni s vestavěnýma LED bodovkama? Chceme je vestavné do stropu do obýváku, kuchyně, chodby a koupelny. Jak se mám vyznat v těch watech a lumenech? Po kolika metrech umisťovat? díky díky
Odpovědět
@lucijeje tu byla o tom před pár dny diskuze http://www.modrastrecha.cz/diskuse/os... A tam jsem si na to stěžovala :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje představ si zimní, zamračený, pošmourný, lezavý , zkrátka hnusný den. Co by sis přála vidět na obloze místo té šedi ? Slunce ? A jakou barvu má sluneční záření ? Žlutooranžovou . A jakou mají ledky a jiné úsporky. Modrou ! Asi tak. ]-(
Odpovědět
@honzajs LED ma takovou barvu svetla jake spektrum svetla si zvolite. U dobre zvolene LED nepoznate rozdil mezi klasikou halogenem nebo LED.
Odpovědět
@honzajs ... no teplá bílá mi do modra nepřišla ....
Odpovědět
@locus ... hele a jak je to s těma lumenama? a watama? se v tom neorientuju .... díky
Odpovědět
Lumen (lm) je jednodka svetelneho toku, podle toho vybiram jak moc intezivne ma LED svitit. Cim vetsi lm tim vice sviti, LED s 400lm uz sviti pekne. Pak se zohlednuje barva svetla podle stupnice, pro predstavu svicka ma 2000K, zarovka 2700K, halogen 3000K, denni svetlo 5000K a ta zminovana modra je kolem 6500-7500K....osobne vybiram v rozmezi 2800-3500K podle umisteni LED (Kuchyn, koupelna, chodba, atd.) no a pak mame Waty (W), tady staci 5W. Hlavne nekupovat to nejlevnejsi a v obchode kde tomu rozumi :-)
Odpovědět
@locus .... děkuju, moc si mi pomohl ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje já to světlo beru hodně pocitově, takže cokoliv mimo teplá oranžová mi vadí. Ačkoliv jsem technofil, tak můj postoj k LED a jiným úsporným technologiím je v tomto stupni vývoje negativní. Dát cca.10.000 za výměnu osvětlení v celém domě je trošku out. Ale to je můj názor.
Odpovědět
@honzajs Pri velikosti 4+KK si za tech 10tis. koupim 70 LED zarovek a chci videt kam je vsude date.... no nevim ale tato techno oblast Vas minula :-)
Odpovědět
@honzajs @locus ... já myslím, že jakékoliv úsporné zářivky či Ledky mají význam zejména tam, kde se svítí dlouhodoběji ... třeba na wc ledka dle mě význam až takový význam nemá, teda pokud tam nesedíte dvě hodiny :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@honzajs Já osobně mám ráda spíš bílé světlo, než žluté. U žlutého musí být silnější žárovka, aby člověk pořádně viděl, kdežto u bílého se vidí krásně. V obýváku máme úsporku do žluta a pak máme světlo do bíla, daleko menší a abych viděla na ruční práce, musím si svítit bílým. Ale jak píšete, každý to máme jiné ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jo, tohle mě minulo. Ale ledku renomované značky za 140 Kč jsem opravdu nikde neviděl, teda ne že bych se snažil to nějak hledat. :-D Nicméně, každý si vybere, to co chce.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
@locus Dobrý den, mohu poprosit, kde by jste doporučil kupovat? Máme děsný problém najít led-ky do chodby...Na obalech nejsou většinou uvedeny všechny potřebné údaje (lumeny, úhel svitu..) - čert se v tom vyznej - a navíc hloubku potřebujeme do 6 cm :-S Máme tam 8 led-ek, z niž nejmenší osvětlovací plochou je 1 m2 největší 1, 6 m2... :-o
Odpovědět
@ver_novak Zdravim, nakupuji jen u iwd.cz. Mam s nima skvele zkusenosti a pristup.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám v ložnici čtyři asi tak po 1,5 metru. Je to docela tmavá místnost a ony ji velmi dobře osvítí. Nechci ale za ně jinak lobbovat, vím, že spousta lidí má s podobou jejich světla problém.
Odpovědět
Profilova fotka
@ver_novak - nakupovala jsem na ebay. Žárovka, která tady stojí od 200,- Kč, mě i s poštou stála 86 Kč... Při nákupu 24 ks jsem ušetřila spoustu peněz.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Máme je jen v kuchyni ale už bych nedávala ledky, je to studené a tím pádem neútulné :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@maivana co třeba zvolit teplou barvu ? ;-) =-)
Odpovědět
@maivana já mám právě bodovky s teplou barvou, žlutou jako od žárovky. Existuje stupnice, na to bílé světlo si dávám sakra pozor, je to i toho diodového pásku. Stejně jako tvrzení prodavače v hobymarketu, že mezi bílým a žlutým světlem je jakési denní - je taky do bíla, nebrat. Když jsme kupovali žárovky v elektru tak se tam dvě s tím "denním"světlem nějak přimíchali a hned jak koupím náhradní tak poletí :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?