Bodovky do již hotového SDK stropu, je to problém?

Profilova fotka
Máme již hotové stropy ze SDK, nad nimi je izolační vata a parotěsná folie. Řešíme nyní osvětlení a líbily by se nám bodovky. Firma, co nám dům staví nám tvrdí, že už bude s bodovkami problém, že by se na ně musely dát nějaké krytky nebo snížit stropy podhledy...Oproti tomu známý, elektrikář nám zase říká, že by tam bodovky normálně dal a nevidí v tom problém. Prosím, máte s tímto někdo zkušenost?
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj a co mate nad vatou? dalsi patro nebo pudu? Nad bodovkou by mel byt kvetinac nebo krytka kvuli chlazeni, ale LEDky nehrejou, takze by nemel byt problem
Odpovědět
Profilova fotka
@kkoudelka Trochu bych se bál porušení parotěsné folie. Ale také je otázka jestli je dána parotěsná folie hned nad SDK pod rastrem, tak ji již projeli šrouby uchycující SDK ke konstrukci a funkci stejně již neplní. A možná by to bylo i na reklamaci vůči firmě, že porušila folii.
Odpovědět
Také bych se bál porušení parotěsné fólie. Otázka je položena jinak. Jestliže je nad bodovkou vata a dřevěná konstrukce, musí být zapuštěná bodovka, neboť SDK musí být v provedení "F" v kterém je tímto otvor provedena s nehořlavým krytím. Bodovka stojí...cca 100,- ale ta zatracená protipožární krytka stojí třeba 300,-. Sám jsem pak musel montovat světla na povrch, protože cena krytek byla neúnosná. A to jsem elektrikář, který by to měl z velkoobchodu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?