Bodovky + led pásky do obývacího pokoje - ano nebo ne?

Kupujeme byt a plánujeme rekonstrukci a do obýváku bychom chtěli sádrokartonové podhledy s led pásky jako nepřímé osvětlení a přemýšlím, jestli jsou k tomu vhodné bodovky nebo raději normální lustr. Z estetického hlediska by se mi líbily více bodovky, ale nikdy jsme je doma neměli, tak si nejsem jistá praktičností a rovnoměrností osvětlení. Místnost má cca 4*5 metrů a je to panelákový byt. Jsou bodovky vhodné do obýváku nebo byste raději volili klasický lustr a proč?
Odpovědět
My máme 4 bodovky uprostřed stropu a LED pásek okolo celeho obyvaku a světla je až až. Takže bodovky vám určitě budou stačit. Obývak máme 5x6m.
Odpovědět
Profilova fotka
ale co design? v dnešní době kdy je tak široký výběr, bych určitě popřemýšlel i nad lustrem. lustr to je tečka nad budováním obydlí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my máme podhled, máme místnost členitou 30m2 na středu máme orámováno sádrokartonovým podhledem a v kuchyňském koutě a ve výklenku na druhé straně před dveřmi na terasu je podhled a led panely. Doporučuju, moc se nám to líbí. Led pásky máme stmívatelné na dálkové ovládání a je to super, používáme snad jen to to + v kuchyňském koutě když vařím, je bezva když se to stmývá podle aktivity, víc světla když je návštěva málo když koukáme na televizi a podobně. Budeme mít i lustry, ještě nejsou zavěšené.
Odpovědět
@agtari Hezký den, pokud budete chtít poradit, dejte mi vědět do zprávy, můžeme to probrat osobněji. Je dobré vědět, co vše budete mít v místnosti, co tam budete chtít dělat a další. Bodovky určitě mohou stačit, ale musí se uzpůsobit počet a také intenzita osvětlení.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?