Kolik by mělo přijít bodovek do obýváku?

Ahoj. Rád bych se zeptal, kolik by mělo přijít bodovek do obyváku 5x5 m. jestli bude stacit 8 bodovek
Odpovědět
Profilova fotka
@ms3791 Asi záleží na rozmístění, ale my máme 8 bodovek v koupelně, která má rozměry zhruba 2,8x2,8 m. A nepřijde mi to nijak naddimenzované, je to krásně osvětlené.
Odpovědět
My máme obývák 4x6 metrů a máme tam celkem 10 bodovek - 5 ve dvou řadách. Je to obývák spojený s kuchyní, kde je světlo nad stolem a další 4 bodovky nad linkou. Světla až až...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ms3791 Záleží na síle žárovek a potom i úhlu svícení. Taky je dobré rozdělit si to na dva okruhy...ne vždy je nálada na velké světlo. Pamatujte také na barvu světla. http://www.osvetleni-svitidla.com/bar...
Odpovědět
@maxlight Můžete tu barvu, prosím, rozvést? Polopaticky - jakou barvu světla do: obýváku spojeného s kuchyní, dětských pokojů, ložnice, koupelny, pracovny (studium a práce na PC), chodby a zádveří? Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
@gore Podrobněji je to v článku. Polopaticky je to tak, že k práci jsou lepší chladnější barvy a k odpočinku teplejší.
Odpovědět
@ms3791 my máme v obýváku bodovky po obvodu, asi těch osm nebo devět to bude a vůbec nepotřebujeme další světlo. Máme žluté teplé světlo. V kuchyni je jich asi 5. Na chodbě jen 3. V obýváku máme udělanou po obvodu rampu a v ní ještě led pásek, takže pokud chceme intimčo tak si přepnem na něj.
Odpovědět
@ms3791 My budeme mít v obýváku v podhledu šest bodovém - teplé světlo. Ale navíc další závěsné svítidlo. Obývak 6x4. Světla tam bude možná až moc:-) Proto je dobré to mít na víc okruhu, jak se píše výše ;-)
Odpovědět
Tak jsem tam dal nakonec 9 bodovek do obyvaku, 4 nad jídelní stůl a 8 do kuchyne. Ty v obýváku jsou na stmivani a teplota je 2700K tak snad to bude vpoho
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@ms3791 Já jsem koupil do kuchyně toto a spokojenost http://www.minzerce.cz/inzerce/inzera... mám 3 cca na 15 m2 kuchyn a stačí pus ještě pod linkou.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@kkaccullka Dobrý den, mohla bych Vás požádat o foto jak máte vedené osvětlení v kuchyni a obýváku?? Děkuji
Odpovědět
@pattyo máme několik okruhů, v obýváku je zvlášť led pásek a zvlášť bodovky po obvodu a zvlášť světlo nad konferenčním stolem, to máme teď nové. V kuchyni je samostatný okruh bodovky a samostatně je led pásek u linky (ten má vypínač nad prac.deskou) a nad jídelním stolem máme taky zvlášť světlo (stejné jako nad konferenčním stolem). Každý okruh má samostatný vypínač (u dveří v obýváku) a pak obývákové světla mají navíc vypínače u obou terasových dveří, ale to se mi zdá už zbytečné. Vše je vedeno v podhledu a ve stěnách (máme dřevostavbu). Foto je v mém albu, zkusím vyfotit a přidat novější fotku. Foto elektriky asi nemáme jak se to dělalo - byla by to stejně jen změť kabelů.
Odpovědět
@kkaccullka Super,děkuji. My máme propojenou kuchyň s obývákem a řešíme sdk podhled a rozmístění bodovek... nad jídelním stolem bude samostatné světlo a pod-na dně- horních kuchyň. skříněk Led pásek...vím,že budu potřebovat nasvítit pracovní plochu,ale stále váháme s rozmístěním bodovek, kuchyň máme do L a horní skříňky si teprve budeme dodělávat... chceme si regulovat svítivost a více se nám líbí rozmístění v řadách než cik-cak,ale zase ať to nepůsobí jako v kanceláři:-) za aktuální foto budu velmi ráda:-) děkuji
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?