Hliníkové profily pro led pásky

Profilova fotka
Chceme dávat led osvětlení na hranu sádrokartonového podhledu, tak jsem se začal dívat na hliníkové profily pro led osvětlení a zarazily mě obrovské cenové rozdíly v rozmezí od 30 do 900Kc za metr. Proto se chci zeptat s jakými profily máte zkušenost a kde jste nakupovali. Vyplatí se kupovat dražší profil, nebo je to v zásadě jedno? Zároveň se rozhoduji, jestli led směřovat nahoru na strop, nebo kolmo na stěnu. Co se Vám víc líbí a co lépe prosvětlí místnost? A je potřeba u takového nepřímého osvětlení použít difuzor? Moc dotazů, ale nemám s tím žádné zkušenosti, tak budu rád za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda tipuju, ze tech 30kc bude za krytku :) jinak ja kupoval na luxo profi. Vicemene z toho duvodu, ze to mam po ceste do prace, takze muzu vyzvednout osobne. rozdily v cene jsou dany dvema vecma - nenazranosti prodejcu a potencionalne ruznou povrchovou upravou. Obycejny hlinik je asi nejlevnejsi, ruzne barvene pak lezou nahoru. jestlize nebudes mit ledky primo viditelne (budou schovane za nejakou hrankou) dal bych nejlevnejsi cirou krytku a to jen z toho duvodu, at primo na ten pasek neseda prach. Ja mam v loznici led pasky na klestinach (sviti na zaklop) a tu krytku jsem daval presne z tohoto duvodu - nezda se to, ale prachu si tam sedne hodne a z te plochy krytky se to samozrejme sundava lip nez to nejak vyfoukavat ci kartackem vymetat z toho pasku.
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans Díky. Jinak levný profil za 39kč je třeba tento https://www.berge.cz/plochy/hlinikovy...
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda jo aha cena za metr... jinak lepsi by byl trochu masivnejsi - kvuli chlazeni. Do tohohle bych se 12-15W pasek bal dat. Ja kupoval 2m za cca 150 o sirce 18mm
Odpovědět
Profilova fotka
A ještě k tomu směru svícení. Plánujeme něco takového http://1url.cz/@led s tím, že bychom chtěli aby to rozumně prosvětlovalo pokoj. Většinou jsem viděl směrování led pasku nahoru. Je možné to směrovat i ven z podhledu (myslím že by to dalo víc světla), nebo by to moc oslňovalo a proto se to moc nedělá?
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda my naklápíme, aby právě došlo k tomu rozptylu světla do ztracena a nedělalo to ostrou hranu.
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea Jakože světelný tok směrujete šikmo nahoru na strop?
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda dej tam 60st profil. Neco jako tohle https://www.berge.cz/rohovy/hlinikovy... Nemusis pak resit podkladani. Co se tyce uchyceni, nejjednodussi je prilepit mamutem. S tema jejich prichytkama nemam dobre zkusenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda realizace pod linkou.
Odpovědět
Profilova fotka
mam led lišty odsud. https://www.koupelnovevybaveni.cz/led... Obchod je kousek, ma vydejnu, tak proto jsem ho zvolil. Na dlouhe chodbe 20metru jsem nechal vyfrezovat do rigistabilu drazku a tento profil necham zapustit od stropu. Jeden bude mít delku 2metry a vedle od sebe cca 50cm druhej dlouhej 1metr. Budu ho stmívat na zaklade reakce senzoru osvitu. Ledky na plnej výkon asi uplne nepojedou, tak nemam strach o jejich chlazení. Ale jdou lehce demontovat, tak uvidíme. Kazdopadne realizovane jeste neni, jsou jen ty drazky a koupene profily + krytky, ale uz se to blíží.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda ano, šikmo nahoru na strop, aby byl rozptyl do ztracena
Odpovědět
@ozzy77 : jakou tloušťku máte prosím desky rigistabil, že Vám to šlo do toho vyfrézovat? Mohu poprosit o fotku?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?