LED bodovky, svítí dost?

Profilova fotka
máme v plánu udělat v obávýku na stropě panel ze sádrokartonu a do něj dát LED bodovky (samozřejmě nějaké lepší, ne bludičky) a chci se zeptat, jestli to takto někdo máte, je potřeba ještě nějaké osvětlení? nebo jsou ty bodovky dostačující a svítí dobře?(nemyslím tím ale přítmé světlo, nýbrž např. když přijde návštěva, aby bylo dost světla)
Odpovědět
Profilova fotka
@evisek213 my teda kombinujeme s hlavním světlem v obýváku,dvě závěsné světla nad barem a led pásy v kuchyni...bála bych se že jen bodovky moc světla nedají,pokud je nenasázíš hustě...ale ráda si počtu názory ostatních:-)třeba to tak není...
Odpovědět
@evisek213 svítí to dost. Teda záleží, jak je budete mít "hustě" od sebe. Teď jsem to schválně změřila - my je máme po celém stropě v obýváku 125cm od sebe. Buď svítí všechny - a to je fakt hodně osvětlené, anebo nejvíc používáme, že svítí ob řadu. Ale už bych to tak nechtěla. Nechali jsme se tím unést u známých, ale teď bych raději volila jedno nějaké svítidlo jako hlavní a bodovky jen po stranách jako doplněk.
Odpovědět
Profilova fotka
@jarkalada DĚKUJU, teď to řešíme.máme v plánu dát jen bodovky,ale dokud se elektrika dělá, ještě bysme tam asi teda přidli jeden káblík navíc na hlavní světlo...
Odpovědět
@evisek213 nám to nejdřív příšlo jako dobrej nápad. Ale třeba když se válím s dětma na zemi a přejedou mi oči po stropě, tak mi to dost vadí, fakt je to ostré světlo z té jedné bodovky, když se do ní podíváš. Takže večer stejně svítíme jen stojací lampou, když nepotřebuju na něco líp vidět 8-) My máme teda obývák spojenej s kuchyní- tam jsou taky bodovky. A mezi tím je jídelní stůl - přímo nad ním tedy máme takové "visací" světlo
Odpovědět
Profilova fotka
a co v kuchyni?tam mám u pracovní plochy jen bodovky nachystané a led osvětlení pod skříňkama a u stolu světlo, jinak nic, jak to máte vy?
Odpovědět
@evisek213 v kuchyni máme taky na stropě bodovky. Na jedné straně si kdyžtak svítím digestoří, v rohu mám pod skříňkou nějaké ledky taky a to samé, ale delší světýlko mám nad dřezem, to jsem chtěla. To jsme kupovali v Ikey
Odpovědět
Profilova fotka
@jarkalada já si ty ledky nedokážu moc představit, kámoška má,ale jen nějaké slabé a to je děs...myslím ale že se dají koupit i silnější a tak počítáme s nimi..takže myslíš, že ledky ve stropě stačí? nemusí být pak žádné stropní svtělo?také budu mít pod barem a horními skříňkami nejaké osvětlení ještě + digestoř..
Odpovědět
@evisek213 netuším, co máme za označení, se můžu navečer zeptat mm, ale fakt nám to stačí. I když bych to tak už příště nechtěla :-D ale stačí 8-) zkusím to nějak nafotit :-D
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
@evisek213 něco takového, jen sádrokartn bude širší aby bodovky svítily na pracovní plochu a ne do horních skříněk...co myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
@jarkalada a proč bys to tak nechtěla?
Odpovědět
@evisek213 To v tý kuchyni je hezký. No u nás se mi to už nelibí, protože to máme po celém stropě, teď bych chtěla taky jen třeba kolem zdí ze sádroše a uprostřed místnosti jedno hlavní osvětlení. Chtěli jsme tak hustě, právě jsme si mysleli, aby to dostatečně svítilo.Což je ok. Ale přijde mi to takové moc ostré světlo. Navečer bych uvítala spíš tlumenější. A přijde mi ten strop takovej "poďobanej" :-D (ta fotka je teda blbá, ale už to nejde vymazat :-)) )
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jarkalada pokud se vám zdá ostré světlo pužijte stmívač místo vypínače ;-) @evisek213 jinak bodovky jak sou takto na obrázku bezproblémů místnost osvítí a a ni není třeba jiného světla.
Odpovědět
@petrsv1000 no to jsme původně chtěli - jenže nám řekli, že stmívač se na ně nedoporučuje, že by snad mohly popraskat nebo co? Už si nepamatuju, ale taknějak to bylo. Ale konečně někdo další do diskuze :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jarkalada tak o tom nic nevím, montoval sem je známému na strop do obýváku, má jich tam 20ks, 50W halogenky, shodou náhod sem u něj dnes byl a je spokojen ;-) Bydlí 5let. Našim sem dal stmívač do obýváku a sobě do děcáku, teď tam sedí mamina u pc a stmívač tam fachá taky už pár let :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 fakt jo? to jsi mě uklidnil,aspoň budu klidně spát, protože elektrika je už nachystaná,jako dala by se oměnit,ale přece jen...a můj návrh je výše, my budeme mít bodobvky asi jen kolem dokola linky ale hustěji než je na návrhu..
Odpovědět
Profilova fotka
@evisek213 bodovky už máte vybrané ? Volil bych ledky, nemusí tě trápit jako dlouho svítí a světla dají také dost ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 ano na doporučení elektrikáře víme,že budou určitě ledky, protože málo žerou :-) ale jaký druh a označení zatím netušíme..chtěli bychom nějaké lepší, aby opravdu dobře svítily..tady myslím nemá cenu šetřit...
Odpovědět
Profilova fotka
@evisek213 jj myslím, že vám určitě něco doporučí, pokud se v tom pohybuje ;-) design bodovek je na vás a pak už jen vybrat vhodnou žárovku ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
a nevíš, v jaké cenové relaci se vůbec taková "lepší" LED bodovka pohybuje?
Odpovědět
@petrsv1000 my jich máme komplet i s kuchyní 23ks. No ale fakt-chtěla jsem ten stmívač a prostě, že by ty ledky mnohem dřív odešly a snad i praskaly nebo co :-S No to je už fuk
Odpovědět
Profilova fotka
@jarkalada tak je pravda, že ne všechy ledky se daí stmívat, klasické halogenky ano. Cena je kolem 300kč za žárovku plus pak samotné svítidlo a trafo, nic levného to zkrátka není... Zkus nějaký velkoobchod s elektrem kde je mají vystavené a určitě ti tam poradí a hlavně je uvidíš na živo ;-)
Odpovědět
Tak jsem ráda, že je tato diskuze, protože i my uvažujeme nad sádrokartonovým panelem a ledkama. Když jsem byla na návštěvě u kámošky, byla jsem z toho nadšená! Nemám v záměru dávat stmívač, ale vyřeším t tak, že bodovky rozmístím zespod sádroše + ještě pár z boku toho sádroše, a těmi budu svítit, když budu chtít mít intim :-D Kdyby jste někdo ještě hodili nějakou fotečku, bylo by to super a díky!
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w my máme bodovky akorát v koupelně, v kuchyni máme led pásky jak pod linkou tak ve skříňkách ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@3 883 Z vlastní zkušenosti doporučuji LED žárovky Philips. Je třeba dávat pozor na barvu světla (udávána na žárovce v K=Kelvin). Ideál je pro mě 3000 K. Jak to jde nahoru (5000K) tak už svítí bíle až modře, ale každému se líbí něco jiného. Je důležitý i úhel stupně svícení žárovky...některá má 25° některá 50°. Může se pak stát že Vám to bude svítit úzkými kužely. @katty.w Na e-shopu žárovky neprodáváme, ale jsou tam nějaké snímky realizací - třeba u svítidel z Aquaformu. 8-)
Odpovědět
@petrsv1000 máte to hezké, bodovky v koupelně taky plánujeme. Právě aby to bylo něco jiného v obýváku, chceme mít ten sádrokartoš a pokud možno bude ještě barevně sladěný s ostatním interiérem. @maxlight Děkuji za tip, určitě na realizace kouknu. ;-) :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Ahoj, chci se zeptat, kolik tak umístit bodovek do malé koupelny velikosti 153*253 cm. Bude stačit 6 (3 ve 2 řadách) + světlo nad zrcadlem? Mam vybrane tyto: http://www.bargainshop.cz/koupelny/sa.... Za postrehy budu rada, omlouvam se za amatersky obrazek z malovani :-) Ty kolecka jsou bodovky.
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina to by mělo stačit + tedy ještě světlo nad zrcadlo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 - já se právě vůbec nevyznám, tak nevím, jestli to není moc/málo. Kamarád má bodovky 35W a má v podobně velké koupelně 3 celkem, tak ten mi říká, že je to hrozně moc... Vůbec se v tom neorientuju :(
Odpovědět
@zmrz_lina Tak se zajdi kouknout k tomu kamarádovi, nejlepší je to vidět na vlastní oči. A co se týče světla nad zrcadlem, myslíte, že to můžou být taky ledky? Nehážou pak nějaké špatné světlo na obličej? Nejraději bych už jiné typy světěl než právě led v koupelně nekombinovala.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?