Led světla na schodišti na nášlapech. Jaká máte?

Jaké máte Led osvětlení na schodišti na nášlapech? Zajímalo kolik jich dáváte zda obschod,víc či míň,cena a kde jste je kupovali.... Moc děkuji
Odpovědět
My budeme dávat pod každý schod, kdyby to bylo ob, tak by to dost klamalo a mohli by jsme si nabít čenich :-) Cena 6m pásku, trafa, dálkov. ovladače a propojovacích kabelů byla něco kolem 3200kč. Je počítáno s 30 cm pásku pod schod, celková délka schodu je 85cm
Odpovědět
@tomcat35 Napsala jsem to asi špatně... ne na nášlapy ale na stěnu ke schodum.... přamýšlíme že dáne ob. a na podestu na každou stranu jedno.
Odpovědět
Aha. Nevím, já bych se toho docela bál. Půjdeš v noci rozespalá ze schodů a mohlo by se stát, že šlápnes přes neosvícenej schod na ten osvícenej. Ale fakt nevím, třeba s diodama na stěně to tak nemate.
Odpovědět
Tak na ''noční čůrání'' tak bude poh. čidlo na klasické osvětlení :-)
Odpovědět
Tak to potom jo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@k7ata koukni do alba na naše schodiště. My je budem dávat asi ob 2 schody. Na celé schodiště jen 6 světel. Světla svítí docela dost, takže to určitě bude stačit (teda doufám).
Odpovědět
Profilova fotka
@k7ata My budeme dávat taky ob dva schody a dvě na odpočívadlo, takže celkem jich bude 8. Asi taky bude záležet, kolik LEDek to konkrétní světýlko má a jakou budou mít světelnost (studená bílá svítí podstatně víc než teplá žlutá). Ale u nás to nebude hlavní osvětlení, spíš jenom orientační na večer a noc, takže taky doufám, že to bude stačit :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@k7ata @sonik05 @ykram Můžu se zeptat, jak jste s odstupem času spokojené s umístěním ledek na stěně ob jeden, nebo dva schody? Je to dostačující, nebo byste příště daly ledku na každý schod... Díky za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w Nakonec jsme je dávali ob jeden schod a jedno uprostřed na podestu a je to naprosto dostačující (máme tedy studenou bílou). Rozsvěcujeme je, jakmile jde syn spát, aby trefil na záchod a neskutálel se ze schodů a díky tomu vůbec nesvítíme ve spodní ani horní chodbě - jsme mohli ušetřit 4 stropní světla :-)
Odpovědět
@ykram Děkuju za odpověď :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w Ahojky, naprosto stačí. Svítí podle mě docela dost, takže nemůžu říci, že by bylo světla málo. Pokud jdu v noci dolu, jiné světlo nepoužívám. A když si nepřivřeme dveře do ložnice, tak nás to oslňuje skoro až tam a to je přes celou chodbu ;-) Víc světel bych určitě nedávala.
Odpovědět
Díky ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@sonik05 @ykram Ještě mám prosím jednu otázku, kolika Wattové ledky máte? Chci tlumené světlo, hlavní světlo tam na chodbě máme taky. Uvažovala jsem o 3 až 4 W...
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w Máme ty obdélníkové od f. Kanlux, studená bílá (4000 K), a to má 12LED, 1,5W.
Odpovědět
@ykram Díky, tak 1,5W nám taky bohatě postačí :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@sonik05 @ykram @katty.w Chtěla jsem se zeptat, jak máte vyřešené zapínání světel, vypínačem nebo čidlem?
Odpovědět
@diviska156 Čidlem. Schodiště máme v zádveří, takže to ocením i v případě, že jdu třeba z nákupů s plnou taškou, nemusím šmátrat po vypínači.
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w A světla jaká světla jste nakonec zvolili?
Odpovědět
@diviska156 Máme skoff rueda.
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w Líbí se mi typ TANGO. Jaký mají výkon? Menší je s výkonem 0,4W nebo větší s výkonem 0,8W?
Odpovědět
Profilova fotka
@diviska156 mame to na casovy spinac. Takze je tam nastaveno v kolik se maji odpoledne zapnout a v kolik rano vypnout.
Odpovědět
Profilova fotka
@diviska156 Máme schodišťový vypínač (dole zapnu nahoře vypnu a naopak).
Odpovědět
Profilova fotka
@sonik05 @ykram @katty.w Co zapojení, tak nové možnosti :-). Teď už vůbec nevím, co vybrat. Ale asi nakonec půjdu to toho pohybového čidla. Budeme tam mít i normální světlo na stropě a nad schody na vypínač. Moc děkuji za odpovědi.
Odpovědět
@diviska156 Mám 0,8 W, celkem 6 ks, svítí dle mého názoru a osobního pocitu dostatečně. Barvu mám teplou bílou. My to máme na spínač se senzorem pohybu - zapínají se automaticky když se zešeří a v noci. Je to napojeno na transformátor. Máme to stejně jako vy, normální světlo na stropě a nad schody tyto schodišťové ledky. Na senzor pohybu nedám dopustit (i když manžel ze začátku protestoval že je to zbytečnost, tak teď je taky spokojený). :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w moc děkuji za názor. Už jsem byla na návštěvě v domě, kde to tak měli a moc se mi to líbilo. Při zapínání světel na vypínač to podle mne ztrácí smysl.
Odpovědět
Profilova fotka
dává se to i ob 3 co jsem si všimla. A co to je za světla, to jsou nějaká pod omítku, nebo to jen tak vypadá?
Odpovědět
Profilova fotka
@diviska156 me tohle vyhovuje. Rano ani nerozsvecim normalni svetlo u schodu,abych nebudila deti, bohate mi staci osvetlene schody. A v noci je to fajn,ze na chodbe neni uplna tma,kdyz jdu ja nebo deti na zachod. Pro me je to lepsi na casovy spinac nez na cidlo. Ale kazdemu vyhovuje neco jineho ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?