Led osvětlení na schodiště

Ahoj všem, máme od elektrikáře na schodišti připravené krabičky, máme si vybrat ledkové osvětlení s těmito podmínkami: Montáž výhradně do interiéru Napájení bezprostředně ze sítě 230 V AC Montáž do krabice Φ 60-68 mm Charakteristika: • Napájení bezprostředně ze sítě 230 V AC 50/60 Hz. • Jednoduchá instalace do krabice Φ 58-60 mm. • 230 V AC, IP 20 • Krytí umožňuje použití pouze v interiéru. Bohužel jsem nikde nenašla žádné vhodné. Nemáte někdo tip?
Odpovědět
Každý hobymarket, mimo jiné Hornbach, ale i eshopy https://www.lxf.cz/vestavne-led-sviti.... Je toho spoustu, tady na MS je toho několik stránek diskuze. Na webu ještě víc. Jestli chceš hodně odborně tak TZB info.
Odpovědět
@radar64 tyhle nejdou-maji svoje krabicky a nedaji se dat do klasicke 68 krabicky
Odpovědět
@karol_mrkev jediné, co jsem kdy viděla na 230V do sedesátosmiček je ABB - nevýhoda - je to škaredé (jako ne úplně, ale jiné orientační jsou prostě hezčí) - výhoda - můžeš dát stejný design jak vypínače Je to tady toto: http://www117.abb.com/catalog.asp?the... a ještě k tomu potřebuješ "Kryt přístroje osvětlení s LED, přístroje AudioWorld nebo adaptéru Profil 45" + ještě rámeček
Odpovědět
@kekita Díky, no elektrikář nám trochu zavařil...:( Díky moc za odpověď
Odpovědět
@radar64 Přesně jak píše kekita..
Odpovědět
@karol_mrkev Předpokládám, že LEDky mají svojí větev z rozvaděče, tak nešlo by do té větve poslat jenom 12V z trafa?
Odpovědět
@viados spíš jde o to, že schodišťové světýlka nedělají v takové velikosti, aby překryly tu krabičku 68, pokud už dělají větší, tak mají svou vlastní krabičku (nejčastěji hranatou)
Odpovědět
@karol_mrkev ještě minulý rok dělali tady toto světlo i ve verzi 230V, bohužel ho vyřadili z nabídky a mají jenom na 12V http://www.kanlux.cz/apus-led-ww-deko... je sice do krabičky 60, ale velikostně má 75mm, takže když máš pěkně udělané omítky kolem krabiček, tak to jde přilepit silikonem rovnou na krabičku a vypadá to pěkně Trafo, pokud to nejde přímo z rozvaděče (levnější varianta), tak se dělají i takové malé puky právě pod tyhle světýlka do krabiček (dělá myslím taky kanlux, nebo i jakákoliv firma co dělá led)
Odpovědět
Profilova fotka
@karol_mrkev zkuste požádat přímo ty elektrikáře, kteří Vám to připravovali, ať Vám správné typy najdou... nešlo by? My jsme to tak měli - koupili jsme si světla, ale třeba schodišťové ledky nebo světla do sklepa nám zajistili elektrikáři
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?