Noční světla, kde sehnat?

Ahoj, jelikož máme v domě uzavřenou chodbu, kde není žádné okno a světlo z venku je pouze díky dvěma proskleným dveřím, tak jsme se rozhodli, že si zde necháme udělat dvě noční světla, která budou napevno připojená do elektřiny. Je to super, není díky tomu vevnitř vůbec tma, nemusí se ani svítit. A tady je to jedno velké ALE - světla, které jsme vybrali, svítí tak intenzivně, že nemůžeme v ložnici spát s otevřenými dveřmi, aby nás nerušily a každý den je něčím zadělávat nechceme. Už jsme se s manželem bavili o tom, že bychom je odpojili, ať nesvítí, ale to by nesvítily vůbec a neplnily by tak svou funkci. Dívali jsme se už v baumarktech na noční světla s čidly, ale nebyly vůbec hezké. Teď jsem asi půlhodiny gůglila a nedokázala jsem žádné najít - pomůže mi někdo, jestli se někde taková světla prodávají, ať nemusíme brát hnusné z Hornbachu? Děkuji.
Odpovědět
@sathine jaké tam máte teď světla - nebo spíš co máte za krabičky pod němi?
Odpovědět
@kekita Máme tam normální zásuvkové krabice.
Odpovědět
@sathine my máme v plánu od Kanlux LED orientační světla do chodby. Nebo hledej schodišťová světla, orientační světla...Jsem teda sama zvědavá, jestli nebudou svítit moc.
Odpovědět
@matasoptik kanluxy budete mít taxi, nebo ty skleněné? Taxi svítí celkem dost.
Odpovědět
@sathine A máte to na samostatný okruh - jako zvlášť jistič? Nejjednodužší by bylo dát do rozvaděče časovač a ono by ti to na noc vyplo a přes den se zase automaticky rozsvítilo. Pak jde přidat např. čidlo pod světlo - musí být ale mikrovlné a to snímá i přes předměty. Co tam máte teď za světla - do 68 krabičky jsem totiž viděla jenom od ABB.
Odpovědět
@sathine elektrikář by to nevyřešil nějakým způsobem? Máme chodbu úplně stejně jako vy a ty bludičky u podlahy máme na pohybové čidlo. Musím říct, že je to super.
Odpovědět
Bohužel to na samostatném okruhu nemáme. Elektrikář si taky myslel, že tam dá světla s čidlem, což jsme ale odmítli, protože jsme nepředpokládali, že to bude tak vadit :-) A jelikož to manžel dokáže předělat sám, tak bylo zbytečné, aby nám to elektrikář předělával. A jediné, které jsme právě s čidlem viděli, byly z Hornbachu a nebyly moc hezké, ale asi je budeme muset koupit, protože jiné jsem právě nenašla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Co tohle? Nevím, co má Hornbach, aby to nebylo to samý. https://www.aliexpress.com/store/prod...
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme koupili světla do zásuvky v Baumaxu a vypadají hezky jenže.... mají pouze světelný senzor a tim pádem svítí pořad v tmave chodbe a presne jak píšeš rusilo pri spani. Objednala jsem z Ali s pohybovym čidlem a opet to melo jen světelný senzor ale jsou hezké. Takže budu moc ráda za tipy na "bludicky" ktere se rozsviti pouze kdyz pujdou deti v noci na záchod.
Odpovědět
Tak to manžel nakonec vyřešil - z nočních světel uděláme zásuvky a uvidíme, jaká bude v chodbě tma. Když tak koupíme právě do zásuvky, ale jak čtu, tak to asi taky nebude jen tak :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?