Osvětlení Largo 85 LEDky

Chci koupit osvětlení do celého domu. Vybral jsem si značku Philips konkrétně třeba https://www.svet-svitidel.cz/philips-..., ale nevím jaké varianty (kolik žárovek) zvolit do jednotlivých pokojů. Bude tedy stačit do ložnice a obýváku 4x4W=75W do kuchyně centrál 2x4W + nad stůl něco závěsného a na lince máme taky LED osvětlení. Chodba 2x https://www.svet-svitidel.cz/philips-... WC taky jedna? nebo raději 2x4W. A zádveří a koupelna 2*4 nebo 3*4W bude do koupelny vhodné IP20 jen, ale myslim si že výšku i šířku bezpečné zóny by jsem měli splnit.
Odpovědět
ja osobne by som do týchto šiel asi https://www.ledmat.cz/led-bodova-svet... asi len do veľkých izieb izba číslo 103,104,105,106 a tie menšie by som https://www.ledmat.cz/vyhledavani/?st... by som dával iba max do chodieb , na WC by som dal skor dve. do koupelny stopercent nedavaj IP20, minimalne IP41 ( inak ti to začne korozit)
Odpovědět
Vybavit a osvětlit dům správně LEDkama není tak jednoduché jako žárovkou.Prvně - zapomeň na výkon toho světla. Sleduj naopak světelný tok (lumeny), to je jediná jednotka, která je porovnatelná mezi různými druhy světel. Na internetu si najdeš, kolik lumenů dává třeba 75W žárovka a od toho se odpíchneš. Další parametr, co by Tě měl zajímat, je teplota světla. Tedy, jestli bude teplé, normální nebo studené. Běžné hodnoty pro teplé světlo jsou kolem 3500-4000K, denní světlo (což třeba vyhovuje mně, ale těch je na trhu málo) je 5500K, kolem 6000K je světlo studené. U bodovek by tě taky měl zajímat vyzařovací úhel. Moje zkušenost s bodovkami je ta, že když jsem dal jednu na zkoušku doprostřed místnosti, tak místnost byla jako zebra. Tmavé kouty, světlý střed. Světlo z LEDek, pokud nemají lepší optiku, je dost ohraničené. Takže moje řešení do velkých místností byly LED pásky, vcelku výkonné, které jsem dal cca 5cm od stropu na krabičky z hliníku v nichž je schovaný měnič a celé jsem to otočil proti stropu. Tím se světlo rozbije a vytvoří mnohem příjemnější atmosféru.
Odpovědět
No všechno dělá ten Philips 2700K což je nic moc máme doma 4000K ale sněsl bych i více 5000K ale je to těžko koupit. Jedině časem to povyměnovat. Tady 3000K https://www.ledko.cz/coir-svitidlo-bo...
Odpovědět
Prý tohle světlo https://www.svet-svitidel.cz/philips-... neosvětlí místnost 12-15m2 to jako fakt?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?