Osvětlení v baráku

Ahoj, budeme teď řešit elektriku a vlastně pořádně ani nevíme jaký máme dát lustry,nebo zda dát LED bodovky. S přítelkyní by jsme šli asi do klasického osvětlení lustrama,nebo LED světlama,ale pořád nevíme. Nechceme aby to bylo nějak extra pracné pro elektrikáře,jelikož nám to dělá strejda :) Poradíte do čeho by jste šli? jedná se mi o to,aby nebyla narušena parozábrana a nakonec nám to nad stropem nehnilo :) Jaké máte osvětlení vy? Střecha je z vazníků.
Odpovědět
Profilova fotka
@hanluk myslím, že tady jsou stovky ne-li tisíce inspirativních fotek s různými osvětleními. Zajeďte se podívat do nějakého velkoobchodu se svítidly a začněte postupně kupovat co se vám líbí, žádnou vědu bych v tom nehledal ;-) přisazené světlo je na montáž pochopitelně jednodušší ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 Mě spíš jde o to,jak řešit skladbu stropu nad SDK aby se neporušila parozábrana při instalování bodovek :)
Odpovědět
Profilova fotka
@hanluk pokud tam bude parozábrana tak bych se bodovkám vyhl, jinak by se tam měli vybudovat sádrokartonové kastlíky a do nich poak instalovat bodovky, ale je to pracný a drahý. Nebo mít nízlé LED bodovky na 12V aby se folie neprotrhla, jen nedzvedla.
Odpovědět
Ahoj tady posílám jak jsme to řešili my. Použili jsme tzv. "Jezdec CD profilu" pro řešení konstrukce - na závěsný profil se nalepila parozábrana a pak za použití Jezdec CD profilu a důkladné podlepení spoje (ideálně nějakou kvalitní páskou, my jsme použili jenom tu pásku která se dává mezi UD a stěnu - i to si myslím že bude plnit svůj účel perfektně) jsme to přišroubovali samořezkami do profilů. Vznikl tam tedy prostor pro bodovky - bez problému se to vlezlo ani jsme neřešili žádné květináče ani kastlíky...
Odpovědět
@lisakstavitel Díky, pomohlo :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?