Osvětlení v kuchyni - bodovky, budou dostačující?

Ahojky, přemýšlíme nad osvětlením v kuchyni a napadlo nás použít pouze bodovky umístěné v sádrokartonu. Myslíte, že to bude dostačující osvětlení nebo je lepší mít centrální osvětlení lustr a doladit to bodovkama. Díky za reakce....
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě centrální světlo, eventuálně osvětletní nad jídelním stolem plus doladit osvětlení kuchyňské linky ideálně LEDkama... tak to budeme mít my a každé se samostatným vypínačem :-)
Odpovědět
My máme led pásky pod horními skříňkami a bude brzy i jedno centrální. Pásky jsou super an něco menšího, ale na velké vaření si to bez hlavního světla neumím představit pořád. S bodovkami ale zkušenost nemám.
Odpovědět
Profilova fotka
máme bodovky s ledkama a světla je dost,na dosvícení linky budou ještě led pásky a osvětlení na digestoři...pak máme světla nad jídelním stolem,ale ty jsou spíš tlumené...báli jsme se,že bodovky nebudou stačit,ale je to super:-)
Odpovědět
my dali bodovky vždy v úrovni nad pracovní plochu a pod horníma skříňkama budou led pásky .... centrální světlo ti bude svítit do zad a ty potřebuješ vidět pod ruce ;-)
Odpovědět
My budeme mít v domečku v kuchyni jen bodovky, nad linkou led pásek (ten svítí dostatečně, kolikrát si v kuchyni ani nerozsvícím - mám ho v současné kuchyni) a nad jídelním stolem světlo. Mám pohledy v albu. Záleží jak je kuchyň velká, ale nebála bych se toho dát jen bodovky.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud budete mít podhledová svítidla dostatečně silná a na správném místě, tak ani svítidlo nad stolem nemusí být. Lidi u nás jsou ale všeobecně zvyklí mít nad stolem něco pověšeno. Výběr je široký...od masivních svítidel přes textilní až po jemná osvětlení s LED žárovkami.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám v kuchyni jako hlavní osvětlení 10 LED bodovek a ještě si pod horní skříňky nechám dodělat LED pásek. Ale už ty bodovky jsou dostačující. Nezáleží na způsobu, ale na kvalitě jednotlivých žárovek ;-)
Odpovědět
Původně jsem chtěla dát bodovky, ale dám rendl astonish 15cm, snad z toho bude rozptýlenejší světlo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?