Osvětlili byste nášlapy nebo je to zbytečnost?

Profilova fotka
Zajímal by mě názor i někoho nezaujatého (my s manželem už se v tom motáme měsíc a nejsme schopni vyřknout konečný verdikt, tak potřebujem nakopnout :).... Jde o osvětlení schodiště. Na schodišti, které je do L není žádné světlo (viz obrázek). Je počítáno s tím, že bude osvětlováno buď světlem ze spodní chodby nebo světlem z vrchní chodby (obě světla jsou propojeny "schodišťovými" vypínači, takže se už dole dá rožnout vrchní chodba a naopak nahoře se dá rožnout chodba spodní - řešeno dvojvypínači)... Já chtěla ty orientační noční světla na nášplaech, ale čím déle na to koukám, tím více mi to přijde zbytečné, protože prý "se stejně vždycky bude svítit na chodbě"... Jaký na to máte názor vy? Případně zkušenost? Jsme oba bytoví lidé a dům máme poprvé a tyto praktické záležitosti se nám řeší celkem obtížně, když nevíme, jak to bude v praxi fungovat... Díky moc :)
Odpovědět
Profilova fotka
Vyrostla jsem v baraku a zkusenost mam takovou, ze maji nasi velke svisle okno uprostred schodu do L a vzdy jsme svitili ;) za mne jsou tedy naslapy spis jen dekorace, urcite by Vam nefungovali jakoze si odpustite si rozsvitit..
Odpovědět
ja bych je tam rozhodně dal
Odpovědět
Profilova fotka
100% dát!
Odpovědět
Profilova fotka
A dali byste je na samostatne soumrakove ci pohybove cidlo nebo je "pripojit" ke svetlum chodeb,at se naslapy sepnou spolu s chdbou? Diky
Odpovědět
Dívám se, že záchod máte jen dole, takže v noci budete scházet schody. Já bych schody rozhodně osvětlila soumrakovým čidlem, ať se na nich v noci rozespalí (vy nebo děti) nepřizabijete. Dala bych osvětlení schodů zvlášť - osvětlené schody sejdeš, aniž bys musela rozsvěcovat na chodbě a pak si rozsvítíš dole na záchodě. :-) Budeme to mít řešeno stejně
Odpovědět
Profilova fotka
@littleluu9 Nene,nahore bude taky pidikoupelnicka s WC (vlavo na te chodbe nad schodama).... Ale i tak... Mame dite,tak mi ty osvetlene naslapy prijdou bezpecnejsi...
Odpovědět
@pseudoledvina Máme osvětlené naslapy na cidlo a jiné světlo nezapiname. Pokud ta možnost je, šla bych do toho. Je to super i pro děti, nemusí lovit vypínač a já netrnu, že ve tmě upadnou na schodech.
Odpovědět
@pseudoledvina Máme samostatně. Na schodech svítíme minimálně, přes ty bludičky je v pohodě vidět, ale zároveň neoslňují. A praktický postřeh - v patře je ložnice, koupelna a 2 DP. Kdokoli jde v noci do koupelny, tak ho vezme čidlo a v pohodě dojde. Vzhledem k tomu, že máme prosklené dveře ( i když matné), tak se ani nerušíme velkým světlem z chodby.
Odpovědět
My jsme nic takového nepořizovali, ale nedávno jsme kvůli starším dětem dali u schodů do zásuvky takové to noční LED světýlko (když jdou v noci na záchod, aby nemusely rozsvěcovat ostré světlo) a moc to oceňuju, když nesu do spodního patra usnutý mimino, nemusím ho budit světlem a zároveň se nezabiju.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky moc za posřehy... To spící miminko je dobrý postřeh a myslím, že dobý argument pro mého muže :D... Fakt moc díky!! A ještě jeden dotaz... ta pohybová čidla by asi měla být dvě, že?... Nahoře a dole... Jsem z toho jelen...
Odpovědět
@pseudoledvina Ano, nahoře a dole. Takže do toho půjdete? Jestli jsou fotky aktuální, tak by byla škoda té možnosti nevyužít.
Odpovědět
Profilova fotka
@bylonebylova jj,jsou aktualni... Kdyby bylo na mne,tak tam jsou hned... Ale jeste musim presvedcit manzela :-)... Svetla,co chci,jsou zrovna v akci,tak to pouziju jako jeden z argumentu :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
já bych do osvětlení nášlapů šel, aby se nemuselo rozsvěcovat velký světlo.
Odpovědět
Profilova fotka
LED pásky vypadají dobře. Jestli potřebujete inspiraci, napsali jsme pro naše zákazníky toto: http://www.svet-svitidel.cz/clanky/de...
Odpovědět
Budeme mít celodřevěné schodiště do "U" a nechali jsme si udělat dvojvipínač na světlo uprostřed schodiště a podsvětlený nášlapy (pod schodištěm zásuvka na trafo)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?