Stmívatelná lampička k posteli - ano či ne?

Vybírám lampičky do ložnice ve stylu Provánc, které budou sloužit i na čtení v posteli. Líbí se mi č. 1 viz foto, ale je to stmívatelná lampa. Nemám s tím vůbec zkušenosti, navíc je na kloubu, kde se bojim aby se časem nepovolil a lampa nepadala. Nemáte někdo zkušenosti se stmívatelnou lampičkou? Pokud by jsme nekoupili tu, tak máme vybranou obyčejnou na vypínaní viz. foto 2. Děkuji za názor.
Odpovědět
Prosím, opravdu nikdo žádné zkušenosti se stmívatelnýma lampičkama?
Odpovědět
Proč ne... Ty dotykové stmivace celkem často odchází, ale na druhou stranu nový stojí asi 50,- Nic vám případně nebrání tam místo něj dát normální vypínač.
Odpovědět
@requied asi se zeptám hloupě, ale jaký dotykový stmívač...kde je to na té lampě? Myslela jsem, že je to nějak na tom stínítku.A to není potřeba nějaká speciální žárovka?
Odpovědět
Lapma se na 99% zapíná "dotykem" na její kovovou část. Bude mit 4 kroky ( lo, mid, max, off) a mezi nimi se přepíná právě tím dotykem.
Odpovědět
@jaasminka a žárovka opravdu musí být taková, která to podporuje
Odpovědět
@requied A prosím, nevíte kolik stojí takové žárovky? A kovová část, kterou se to zapína, to je jakákoli čast? Mohl by jste se prosím podívat na obrázek, kde se to bude zapínat?
Odpovědět
@jaasminka žárovky jsou jen o pár korun dražší a led žárovka vydrží strašně moc. Takže to roli nehraje. Podle obrázku těžko soudit jak to ma výrobce udělané... Ale ta tyčka pod svitidlem se k tomu vybízí
Odpovědět
@jaasminka my už máme druhé stmívatelné lampičky.Nikdy jsem nekupovala speciální žárovky a měnili jsme je jen proto,že už se mi původní nelíbili.První jsme měli dobře 7 let a druhé máme asi 4 roky.Za mě ano,nemám ráda v noci velké světlo , probudím se.Rozsvítím si na 1 stupeň a vypínám se zavřenýma očima :-)A na 3 se dá i číst.
Odpovědět
Pokud se jedná o kvalitní lampičku, kloub by povolit neměl. Její stmívatelnost je super právě kvůli nastavení různé intenzity světla, klidně i ke čtení. Tady záleží hodně na svítivosti žárovky, u nových LED se udává v Lumenech – čím vyšší, tím samozřejmě lepší.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
proč ne, lampičky vypadají hezky :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli si nepamatujete, co bylo za značku ta první. Moc se mi líbí, ale nikde ji nemohu najít... Děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?