Zápustné LED panely - instalační mezera

Zdravím všechny stavebníky, jdu si pro radu, v RD plánujeme osvětlení převážně formou bodového osvětlení. Do oka nám padly tyto zápustné LED panely (https://www.goled.cz/pro-zapustny-led...), mají hloubku jenom 1,2 cm, což v podstatě odpovídá tloušťce SDK. Řešíme ale instalační mezeru, protože mezi SDK a parozábranou nám vznikne pouze cca 3 cm prostor. Máte někdo zkušenost, bude to dostačující s ohledem na zahřívání takového LED panelu? Předem moc díky
Odpovědět
K těm panelům je ještě malá krabička s měničem. Ten se musí vejít do mezery. Podívejte se u prodejce vybraných panelů na velikost.
Odpovědět
Profilova fotka
Někteří výrobci mají v papírech napsanou min mezeru co musí být
Odpovědět
@zubr487 díky, určitě to půjdem omrknout... ale spíš než z toho měniče mám obavu z toho zahřívání :)
Odpovědět
@alda33 právě, že většinou je uvedené minimum ty 3 cm... ale je to minimum :( a nepočítám, že ta parozábrana bude všude napnutá, takže místy ta mezera asi bude menší jak 3 cm... takže pořád ještě zvažujeme, jestli se nevydat cestou přisazených led panelů :)
Odpovědět
Profilova fotka
@hanlib Dobrý den, pokud zvažujete LED panely tohoto typu, tak si vždy ověřte, že vyhovují elektromagnetické kompatibilitě (EMC). Hutná diskuze o těchto svítidlech (obecně) proběhla zde http://www.modrastrecha.cz/forum/osve... U nás stojí například 12W varianta 373,- Kč vč. DPH. Na oko stejné svítidlo, ale nenechte se zmást. Nebudu se zde znovu rozepisovat o detailech a určitě doporučím přečíst diskuzi v odkazu. V oboru obchodu s LED se pohybuji 10 let, nejsem kdejaký odborník, ale ceny těchto svítidel napříč trhem jsou takovým ukazatelem celého LED businessu. Ekonomicky některé výrobky úplně postrádají logiku, od toho se pak odvíjí kvalita.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?