Zbourat starý dům a postavit nový na území CHKO

Postavit nový dům na starých ale nově udělaných základech? je to vůbec možné v CHKO? Jak postupovat? Kam zajít? Jaké papíry potřebuji? Krok po kroku ví to někdo?
Odpovědět
Zajdete na CHKO, tam vam reknou, co presne pozaduji. Jine pozadavky budou mit ve 2., jine ve 4. zone...
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s @puhelin ale dříve než na CHKO bych zašla na územní plán. Jestli se tam dá stavět a co a s CHKO už pak doladíš jen jak to bude vypadat. Nemusíš se toho příliš obávat. Pokud tam teď je RD a máte to v ploše pro bydlení, pak vám tam RD opět povolí.
Odpovědět
@darley @jitulkaka Ono to dolaďování ale bude dosti podstatné, CHKO má svoje požadavky na tvar i sklon a dokonce barvu střechy atd. Už to tady jedna uživatelka řešila, chtěla modernu a CHKO tradici. Nejlépe prozkoumat územní plán a oslovit správu CHKO, a až pak projekt.
Odpovědět
Profilova fotka
@darley Nejdřív na příslušný stavební úřad pro informace, co se smí a nesmí stavět. Pak na CHKO - ideálně, když už máte představu jak by mohl dům vypadat, jim to zaslat s žádostí o předběžnou informaci, zda to splňuje jejich kritéria. :-) U nás třeba musí být patrový dům se sedlovou střechou ale o 500 m výš už stojí bungalovy s valbovkou :-D Takže je to i podle toho na koho narazíte...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?